Ο ΝΟΥΜΕΡΟ 4 ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ BEATLES

 

Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, από φτωχή οικογένεια. Πιτσιρίκι με κοντό παντελόνι ακόμα ένοιωσε τη πρώτη μεγάλη έκπληξη της ζωής του με το δώρο του μπαμπά κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα φτηνό σετ ντραμς. Ο Richard Starkey, αυτό είναι το πραγματικό του όνομα, έγινε drummer και όπως ήταν γραφτό συναντήθηκε με τους Beatles. Το θρυλικό συγκρότημα, το αξεπέραστο, το αιώνια ζωντανό.

Δεν ξεκίνησε από την αρχή των Μπητλς ο Ringo Starr, αντικατέστησε τον ντράμερ τους που δεν ικανοποιούσε τη μαγική τριάδα, τον Τζων, τον Πωλ και τον Τζωρτζ. Και έγινε ο τέταρτος, ιεραρχικά ο Νο 4 των Μπητλς, οι οποίοι με τον Ρίγκο στα τύμπανα κόλλησαν, έδεσαν και απογειώθηκαν στο σύμπαν της μουσικής.

Τι κάνει σήμερα ο Ρίγκο Σταρ; Έχει ξεχάσει τους Μπητλς, όπως άλλωστε και ο άλλος εν ζωή, ο Πωλ Μακάρτνυ. Δεν έχουν μείνει στο παρελθόν, δεν τρέφονται από το παγκόσμιο σουξέ των Μπητλς. Έβαλαν την καθημερινότητα τους αποκομμένοι εντελώς, απελευθερωμένοι από την ''αιχμαλωσία'' της μνήμης. Κανείς, βέβαια, δεν ξεχνάει τη μεγαλύτερη μουσική μπάντα από καταβολής, όλοι τους τη θυμίζουν έτσι κι αλλοιώς, αλλά οι Πωλ, Ρίγκο συνεχίζουν τη ζωή τους σα να μην υπήρξαν ποτέ μέλη των Μπητλς, αλλά και σύντροφοι στη μουσική.

Έχει αποτοξινωθεί από τον αλκοολισμό ο Ρίγκο, το ίδιο και η δεύτερη από το 1981 σύζυγος του, ένα πρώην κορίτσι σε ταινία του Τζαίημς Μποντ, το ΄χει ρίξει στη χορτοφαγία και φτιάχνει όλο καινούργια πράγματα ως μουσικός εν ενεργεία, ενώ πλησιάζει τα ογδόντα. Είναι του 1940 και έχει γενέθλια σήμερα 6 Ιουλίου ο Sir πλέον Ρίγκο Σταρ, με προσωπική περιουσία 150 εκ. ευρώ. Τον προσεχή Αύγουστο θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ του Woodstock, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ