ΕΔΕΙΞΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ...

 

Μεταπολεμικά τα λεφτά στον κινηματογράφο τα έφερναν κυρίως τα καουμπόυκα και τα μιούζικαλ. Όπως στο εμπόριο, έτσι και στο Χόλυγουντ οι μπίζνες ακολουθούσαν την πεπατημένη. Στα σίγουρα. Μια ταινία από τα ίδια. Αυτό αρέσει στον κόσμο, αυτό έχει μάθει, του δίνουμε αυτό που ξέρει στη γνωστή συνταγή, πάνω κάτω. Γιατί να πειραματιστεί ο παραγωγός, ο σκηνοθέτης, μηn κλωτσήσει το φιλοθεάμον κοινόν και οι επιχειρηματίες του σινεμά πιάσουν από τα τρία το μακρύτερο.

Αν κάνεις σήμερα σύγκριση μιας δεκαετίας με την επόμενη, εύκολα διαπιστώνεις ένα κενό, μια έλλειψη συνέχειας. Γιατί; Μεσολαβεί μια ταινία που τάραξε τα νερά, τέλος πάντων επηρέασε τόσο έντονα, αφού προηγουμένως ''επιβλήθηκε'' στην παγκόσμια αγορά.
Σα σήμερα 13 Αυγουστου, το 1967, προβλήθηκε η ταινία ''Μπόνυ και Κλάιντ'' του σπουδαίου ρωσοεβραϊκής καταγωγής Αμερικανού σκηνοθέτη Άρθουρ Πεν (1922- 2010). Πρωταγωνιστής είναι ο Ουώρεν Μπήτυ, τότε 29 χρονών και χρηματοδότης του φιλμ. Πριν βγει στις αίθουσες το έργο έγινε η δοκιμαστική, που λένε προβολή, στους άρχοντες του Χόλυγουντ, από τους οποίους εξαρτάται η διανομή του πρότζεκτ σ' όλο τον κόσμο. ''Τι χοντρομαλακία είναι αυτό το πράμα... '' σχολίασε ένας βαρυπεπόνιας.

Καμιά σχέση το ''Μπόνυ και Κλάιντ'' με τις μέχρι τότε γκαγκστερικές ταινίες. Να, που άλλαξε το τρόπο στο πως γράφεται το σενάριο, πως σκηνοθετείται μια ταινία της νέας, τότε, εποχής. Αληθινή ιστορία ληστών τραπεζών το ζευγάρι Μπόνυ Πάρκερ (1910-1934) και Κλάιντ Μπάροου (1909-1934) που στο σινεμά τους έπαιξαν ο Ουώρεν Μπήτυ (1937) και Φαίη Νταναγουαίη (1941), μαζί τους ο κορυφαίος Τζην Χάκμαν (1930).

Άσχετο. Ο μεγαλύτερος γαμιάς εν ζωή Ουώρεν Μπήτυ, ο άνθρωπος που έχει ξαπλώσει με τις περισσότερες γυναίκες, τουλάχιστον 10.000 κατά τους σεμνούς υπολογισμούς, παντρεύτηκε το 1992 την βραβευμένη ηθοποιό Άνετ Μπένιγκ, με την οποία έκανε 4 παιδιά. Το μεγαλύτερο, η Κάθλιν στα 14 της έγινε Στέφεν, χωρίς να αλλάξει φύλο. Ήδη είναι δηλωμένη ομοφυλόφιλη, τρανσέξουαλ, ντύνεται αντρικά και ζευγαρώθηκε με λεσβία. Μετά από χρόνια έγινε αποδεκτή από τον πατέρα της που πλέον συμπαρίσταται στον αγώνα της κόρης του με το όνομα Στέφεν για τα δικαιώματα των gay.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ JAMES BOND