Γιαννης Σπανος: Ποιοι δεν πηγαν στην κηδεια

 
Ήταν άνθρωπος ήσυχος και μοναχικός. Δεν «φώναζε», δεν τραπέζωνε πολιτικούς, δημοσιογράφους και παράγοντες, δεν ζητούσε, δεν απαιτούσε, δεν «έγλυφε», δεν έκανε δημόσιες σχέσεις…Ο Γιάννης Σπανός όσο κι αν κάποιοι ήθελαν - όσο ζούσε- να τον έχουν «στην απ΄ έξω», ήταν πολύ μεγαλύτερης αξίας συνθέτης απ΄ όσο πιστεύουμε.
 

 

Ο Γιάννης Σπανός έφερε την μεγάλη αλλαγή στο Ελληνικό τραγούδι με το «Νέο Κύμα». Δημιούργησε τεράστια σχολή. Έγραψε τραγουδάρες, έκανε σημαντικότατους δίσκους, ανέδειξε μεγάλους τραγουδιστές και μελοποίησε μεγάλους ποιητές. Τρία άλμπουμ έκανε με «Ανθολογία» ποιητών.
 

 

Έγραψε μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, οι μπαλάντες του έχουν μείνει χαραγμένες στην συνείδηση των Ελλήνων, όπως επίσης οι μελωδίες και τα λαϊκά του τραγούδια.
 

 

Όσο ζούσε τον είχαν "στην απ΄ έξω". Κανείς απ΄ όσους συνεργάστηκε και τους έφτιαξε την καριέρα δεν τον πήρε απ΄ το χέρι να κάνουν μαζί μια συναυλία στο Μέγαρο ή κάπου αλλού... Το 2015 μια συναυλία στο Ηρώδειο και τέλος. Μετά θάνατο όλοι τους είναι συγκλονισμένοι... Τραγουδίστρια που της είχε κάνει στο ξεκίνημα της ένα ολόκληρο άλμπουμ, ΠΟΤΕ στα Live της δεν έλεγε τραγούδια του. Τώρα δηλώνει συγκλονισμένη. Το να ανεβάζουν στα social media τους φωτογραφίες μαζί του και να δηλώνουν συγκλονισμένοι, δεν μας πείθουν. Μια κορυφαία τραγουδίστρια είπε, πως αν δεν της είχε δώσει τραγούδια ο Σπανός δεν θα γινόταν αυτό που έγινε. Και η ερώτηση είναι: Γιατί κυρία μου όσο ζούσε δεν του ζήτησες να κάνετε κάποιες εμφανίσεις μαζί;
 

 

Ποιοι έπρεπε να πάνε στην κηδεία: Η υπουργός Πολιτισμού, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου, η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Σταμάτης Κόκοτας, η Αφροδίτη Μάνου, ο Κώστας Καράλης, ο Μανώλης Μητσιάς, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Κατερίνα Κούκα… και φυσικά ΟΛΟ το Ελληνικό τραγούδι (συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές & εταιρίες δίσκων).
 

 

Τελικά ποιοι πήγαν στο Κιάτο να τον αποχαιρετήσουν; Ο…
Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr