ΠΟΣΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ... ΚΟΥΝΗΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

 

Κουνήθηκε η Αλβανία. Κούνήθηκε και η μισή Ελλάδα. Και οι λεγόμενοι σεισμολόγοι έχουν έτοιμο το συμπέρασμα. Το ένα κούνημα είναι άσχετο με το άλλο. Δεν συνδέονται οι δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Πριν 35 χρόνια ο αποδυτηριάκιας έγραψε τη μεγάλη κουβέντα. Δεν υπάρχουν σεισμολόγοι. Τους επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται με το αντικείμενο, το σωστό είναι να τους αποκαλούν μετασεισμολόγους, όχι σεισμολόγους.

Ο μετεωρολόγος μας λέει τον καιρό. Προβλέπει με ακρίβεια, εκτός απροόπτου, θερμοκρασία και καιρικά φαινόμενα στη θάλασσα και στη ξηρά. Ο αποκαλούμενος σεισμολόγος με τα όργανα που διαθέτει, και τις ατέλειωτες μελέτες στους κατεγραμμένους σεισμούς, είναι σε θέση να σε προειδοποιήσει; Να μας πει, έστω και στο περίπου, συγκεκριμένα ΕΔΩ και ΤΟΤΕ θα εκδηλωθεί κούνημα. Όχι.

Με το μπαρδόν, δεν έχω εμπιστοσύνη στις όποιες θεωρούμενες ''προβλέψεις'' των σχετικών με τους σεισμούς επιστημόνων. Αφέλεια είναι να εφησυχάζομαι από κάθε είδους τέτοια ''προφητεία''. Δεν είμαι ο ειδικός να εκτιμήσω την αναγκαιότητα της μελέτης των σεισμών που έχουν εκδηλωθεί. Κατά πόσο στο μέλλον η σεισμολογία θα καταστεί χρήσιμη στον άνθρωπο.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΤΗ Η ΛΗΣΤΕΙΑ