ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ

 

Το πρώτο που λένε όλες οι θρησκείες είναι η Σωτηρία του ανθρώπου. Και αναρωτιέσαι. Σώθηκες ποτέ ο άνθρωπος; Όχι. Χίλιες φορές όχι. Δεν σταμάτησε τις αμαρτίες. Και επειδή από τη φύση του ο άνθρωπος είναι αδιόρθωτος, οι εκπτώσεις μπήκαν στο παιχνίδι. Η συγχώρεση, η μετάνοια, η εξομολόγηση - αυτές είναι οι εκπτώσεις στο δόγμα.

Ρε, μήπως ο Θεός δεν γουστάρει τη Σωτηρία του ανθρώπου; Γιατί να μην παίζει μια τέτοια σκέψη. Θεός είναι, όχι κάποιος καλαμπούρης, να κάνει την πλάκα του. Τι, δηλαδή, ο Θεός ο κανονικός να θέλει σωστό τον άνθρωπο, που στο φινάλε ο ίδιος τον έπλασε, και να μην το καταφέρνει στους αιώνες. Γι' αυτό προτείνω, για να το ψάξουμε λιγάκι.

Μήπως ο Θεός στέλνει ο φουκαράς τα σημάδια του, με τα οποία λέει στον άνθρωπο πως δεν σε κάνω κέφι, μπελάς είσαι, δεν ασχολούμαι μαζί σου. Και οι ιερείς και αρχιερείς αποφεύγουν να αποκωδικοποιήσουν, επιτέλους, τα μηνύματα του παππού. Και συνεχίζουν την τύφλα τους, το χαβά τους. Δεν βαριόνται να λένε τα ίδια και τα ίδια. Ότι ήρθε ο Χριστός για να σώσει τον κόσμο.

Ήρθε ο Χριστός, καμιά αντίρρηση, αλλά μπας και ήρθε για άλλο λόγο και δεν το λένε οι πονηροί. Ποιο άλλο λόγο; Που να ξέρω εγώ; Το μόνο που ξέρω είναι να κάνω ερωτήματα.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΤΗΝ... ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ!