ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ!

 

Βρέχει ατέλειωτα, άγρια και ασταμάτητα, και πλυμμηρίζει η πλάση. Ό,τι κουβαλάνε τα κατάμαυρα σύνεφα το ρίχνουν στη γη και πνίγουν κάθε ζωντανό και πεθαμένο. Τίποτα δεν μένει όρθιο. Αυτός είναι ο κατακλυσμός. Η καταστροφή που αποφασίζει ο Θεός. Ποιος άλλος είναι σε θέση να διαπράξει τόσο μεγάλο κακό. Να διαλύσει ό,τι κυκλοφορεί, ό,τι κινείται. Να το θάψει επιτόπου. Να μην υπάρχει σωτηρία παρά μόνο γι' αυτόν που γουστάρει ο Θεός. Κι όταν δεν υπήρχε Θεός, το έργο το είχαν αναλάβει οι Θεοί.

Και μας λένε ότι οι τρεις Κατακλυσμοί που ξέρουμε είναι παραμύθι φούρναρης. Μούσι. Μυθολογία. Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνος, κάπου στα 28 με 30 χιλιάδες χρόνια πριν, όταν η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε κάπου μέχρι δυο χιλιόμετρα υψηλά και γλύτωσε μόνο ο Δεύκος με την κυρία σύζυγο. Μετά είχε σειρά ο Κατακλυσμός του Ωγύγου (φώτο), 4.000 χρόνια πριν, όταν ο Κηφισός έπνιξε την Αττική κι την Βοιωτία. Και τον είπαν έτσι τον κατακλυσμό διότι τη σημερινή Θήβα τη λέγανε Ωγυγία.

Είναι και ο εβραϊκός και χριστιανικός Κατακλυσμός του Νώε. Θρησκευτικό μπαλαμούτι κι αυτό, λέει. Γιατί, δηλαδή, να υπερέχουν σε θρησκευτική φαντασία οι αρχαίες, οι ελληνικές δοξασίες.

Εγώ πάλι θαρρώ πως και οι τρεις προηγούμενοι Κατακλυσμοί έγιναν, ήταν πραγματικότητα, διότι δεν αρνούμαι την ύπαρξη των θεών, συνταξιούχων και εν ενεργεία.

Ο κατακλυσμός του Κορονοϊού κι αυτός είναι ψέμα; Όχι, βέβαια. Ξεκίνησε κανονικά, σκοτώνει κόσμο, άλλους τους ξαπλώνει στο κρεβάτι, δεν ξέρουμε αν θα κλιμακωθεί ο κίνδυνος, αν θα τελειώσει σ' ένα μήνα ή θα τραβήξει περισσότερο.

Υπ' όψιν, διότι μιλάμε σοβαρά και δεν κάνουμε πλάκα. Γιατί ο Θεός, έστω η Φύση έστειλε στον άνθρωπο τον κορονοίό; Δεν αποκλείεται για τον ίδιο περίπου λόγο που τιμώρησε ο Θεός τους Έλληνες στον Τρωϊκό πόλεμο και δεν προλάβαιναν να μετράνε πτώματα. Τα γράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα. Δεν έβρισκαν χώρο να θάβουν τους νεκρούς τους από τον κορονοίό της εποχής. Ήταν η τιμωρία στους Έλληνες διότι ο μεγάλος αρχηγός της εκστρατείας άρπαξε την Χρυσιίδα και συνουσιαζόταν στη σκηνή του. Δικαίως θύμωσε ο Θεός διότι το κορίτσι ήταν κόρη ιερέα.

Το άλλο. Στημένος κορονοίός σακάτεψε κόσμο στον Πελοπονησιακό πόλεμο. Κάποιος, σίγουρα κατ' εντολήν ενός θεού δηλητηρίασε τα πηγάδια και ο λοιμός θέρισε αμέτρητους.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ... ΒΑΡΕΛΟΤΑ!