Η ΔΟΚΤΩΡ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΙΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

 

Η δήλωση της χρονιάς. Τι λέω; Της δεκαετίας! Μόνον; Του αιώνα!!! Μάλλον είμαι συντηρητικός. Είναι η δήλωση που σε στέλνει στον μεσαίωνα. Πιο σωστά μαρτυρεί ότι δεν έχουμε ξεφύγει από το σκοταδισμό. "Όποιος πιστεύει, δεν κολλάει κορωνοϊό'' είπε η κυρία, η οποία είναι επιστήμων διακεκριμένη, παρακαλώ, όχι κάποια βαρεμένη καντηναλάφτισα. Η γκουρού της λοιμωξιολογίας, παρακαλώ, Ελένη Γιαμαρέλλου με το όνομα, με ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Για ποιο λόγο, όμως, έφαγε τα χρόνια της στα πανεπιστήμια της Ελλάδος και των ΗΠΑ, όταν για να μην αρρωστήσει κανείς το μόνο που έχει ανάγκη είναι η πίστη; Εγώ, βέβαια, αν ποτέ αρπάξω καμιά λοίμωξη δεν πρόκειται να της ζητήσω ιατρική φροντίδα. Θα προτιμήσω έναν παπά να με βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα η Ελένη Γιαμαρέλλου και ξεκάθαρα και δημοσίως είπε: "Το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό. Όποιος πιστεύει στα Θεία Μυστήρια και ότι με τη Θεία Κοινωνία λαμβάνει μόνο Σώμα και Αίμα Χριστού, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να κοινωνήσω από την πρώτη Κυριακή που θα επιτρέπεται".

Η κυρία έχει δίκαιο. Δεν συμφωνώ μαζί της, βέβαια, αλλά έχει απόλυτο δίκαιο- από την πλευρά της. Επειδή η κυρία πιστεύει. Δεν την έχω σε καμιά εκτίμηση γι' αυτό που είπε, γι' αυτό που πιστεύει, αλλά την κατανοώ. Και προσθέτω ότι η κυρία είναι αληθινή πιστή, όχι μαϊμού. Ακριβώς. Μαϊμού πιστός είναι εκείνος που μας λέει ότι είναι χριστιανός και φοβάται μπας και αρρωστήσει με τη Θεία Κοινωνία όταν λαμβάνει μόνο Σώμα και Αίμα Χριστού.

Πλάκα κάνουμε; Ή πιστεύει στον Χριστό κάποιος ή μας δουλεύει και λανσάρεται χριστιανός.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΤΑΝ GAY, ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΛΕΟΝ