ΚΟΛΑΣΗ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΚΑΤΙ... ΑΛΛΟ;

 

Ρωτήσανε τον Πάπα της Ρώμης αν πράγματι οι αμαρτωλοί, αυτοί που κατά τη θρησκεία είναι κακοί άνθρωπο, πηγαίνουν στην Κόλαση. Αν οι ψυχές τους πάνε στην Κόλαση. Πριν αναφέρω την απάντηση του Πάπα, που πρώτη φορά άκουσα αυτό που είπε, να βάλουμε κάτω τα πράγματα.

Για τον κοσμάκη κι όχι μόνο, και για τους διανοούμενους, τα άτομα πολύ πάνω από το μέσο άνθρωπο, υπάρχει η Κόλαση, υπάρχει ο Παράδεισος. Και από κοντά παίζει η θολούρα. Τα ερωτήματα που δεν απαντιούνται ξακάθαρα.

Αν υπάρχει ζωή μετά θάνατο, τότε στέκει να πει κανείς ότι ισχύει η ύπαρξη Παράδεισου, Κόλασης και ίσως κάτι άλλο. Γιατί, όχι;
Και ποιος έφτιαξε τον Παράδεισο και την Κόλαση; Ποιος άλλος από τον Θεό.

Λέμε για την Κόλαση. Την αιώνια τιμωρία. Σ΄έστειλε εκεί, εκεί θα τη βγάλεις για πάντα. Όσο ζει κάποιος, όσο δεν ψόφησε, έχει μια ευκαιρία να την σκαπουλάρει από την Κόλαση, αν μετανοήσει. Αν ζητήσει συγχώρεση. Αν αναγνωρίσει τα εγκλήματα του. Δεν το έκανε, τράβα στα βασανιστήρια της Κολάσεως, παλιοκάθαρμα.

Ο Πάπας είπε ότι δεν τιμωρούνται οι κακοί, οι αμαρτωλοί, οι μη μετανοήσαντες, αλλά οι ψυχές τους εξαφανίζονται. Τι πάει να πει αυτό; Ότι δεν υπάρχει Κόλαση. Υπάρχει Παράδεισος, άρα επιβραβεύονται οι καλοί χριστιανοί, οι δε κακοί χάνονται στο χάος και, μάλλον, δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Δευτέρα Παρουσία.

Όχι, δεν το είπα έτσι, είπε ο Πάπας, το παρανοήσατε. Όκευ, Τι ακριβώς είπε; Δεν το λέει. Το αφήνουν στις... ερμηνείες. Ο κάθε Πάπας και πατριάρχης της κάθε θρησκείας ποτέ των ποτών δεν συμφωνεί με κάποιον άλλον. Ο καθένας δίνει τη... δική του ερμηνεία, πάντα με βάση τα ευαγγελικά και λοιπά κείμενα. Κανένα πρόβλημα στον πιστό. Πιστεύει και αδιαφορεί στις διαφορετικές ερμηνείες των αρχιερέων.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ GAY ΤΟΥ STAR SYSTEM ΣΤΟ HOLLYWOOD