ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!

 

Δεν λοιώνει το κορμί του αφορισμένου χριστιανού, όταν αυτός πεθάνει. Να, γιατί δεν πρόκειται για καλαμπούρι ο αφορισμός από την εκκλησία σ΄ αυτόν που δεν είναι καλός άνθρωπος. Καλός πιστός. Απορώ, όμως, ποιο να ΄ναι το περισσότερο κακό στον ήδη πεθαμένο, αν τον φάνε ή όχι τα σκουλήκια μέσα στον τάφο του. Ψόφιος θα είναι.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν τον αφόρισαν οι δεσποτάδες αδιαφόρησε εντελώς για το ανάθεμα. Καμιά προσπάθεια να το αποσύρουν. Ο συγγραφέας Ανδρέας Λασκαράτος έστειλε τα παπούτσια του να τα αφορίσουν κι αυτά, ενώ είδε όνειρο, ότι κατέληξε στην Κόλαση και εκεί συνάντησε αρχιερείς να δέχονται τις περιποιήσεις του Διαβόλου.

Καθολικός δεσπότης στην Βενετία αφόρισε δυο-τρεις χριστιανούς γιατί του χρωστούσαν λεφτά και, τελικά, πήρε πίσω την ποινή όταν εισέπραξε τα χρωστούμενα. Τον ξόφλησαν μη και δεν λοιώσουν ποτέ όταν πθάνουν.

Οι Έλληνες που είχαν ξεσηκωθεί με όπλα 15 χρόνια πριν το 1821 αφορέστηκαν από τον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και δεν μπορούσαν να σταθούν πουθενά. Ποιος χωριάτης να κρύψει, να δώσει ένα πιάτο φαγητό σε αφορεσμένους. Ο πατριάρχης της ορθοδοξίας, που είχε ανοικτή γραμμή με τον Θεό, αφόρισε ακόμα τον Κολοκοτρώνη, την Μπουμπουλίνα, τον Υψηλάντη μόλις έφτασε στη Ρουμανία με στρατό (εικόνα).

Σκάνδαλο να μην αναγνωρίζει η Ιερά Σύνοδος τον αφορισμό του Αμβρόσιου σε Μητσοτάκη, Κεραμέως, Χαρδαλιά. Τι θα πει ''Εμείς μόνο έχουμε το δικαίωμα του αφορισμού, ο αδελφός Αμβρόσιος είναι πρώην μητροπολίτης'' ; Το σκάνδαλο. Το ''πρώην'' ισχύει στον πρωθυπουργό, στον κάθε δημόσιο λειτουργό που είχε πόστο και σήμερα πέρασε στα αζήτητα. Ο Αμβρόσιος δεν είναι σαν κάποιος συνταξιούχος που σήμερα δεν αποφασίζει, δεν έχει αξία η υπογραφή του.

Το ότι οι άθεοι πήραν στην πλάκα τον αφορισμό του Αμβρόσιου, δεν μειώνει την αξία του αναθέματος του στους τρεις κυβερνητικούς. Και αφορισμός, άλλωστε, από την Ιερά Σύνοδο πιθανόν να προκαλέσει το ξύσιμο των όρχεων του κακού χριστιανού. Ο Αμβρόσιος είναι πνευματική προσωπικότητα του χριστιανισμού και δεν έχει προσωπικά με τους τρεις αφορισμένους. Είμαι σίγουρος 100% ότι αφορισμός του πρώην Καλαβρύτων, που ποτέ δεν διέκοψε την επαφή με τον μεγαλοδύναμο, ισχύει. Και δεν ισχύει η... ακύρωση του αφορισμού από το εν ενεργεία παπαδαριό. Να δείτε ότι δεν θα λοιώσουν αν πεθάνουν οι Μητσοτάκης, Κεραμέως, Χαρδαλιάς.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΒΗ Ο ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ