ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟΣ Σ΄ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ ΣΟΥ

 

Κλαούντιο Μάγκρις. Ιταλός συγγραφέας, από την Τεργέστη, εδώ και ένα χρόνο καβάλησε τα ογδόντα. Γέρος; Αν κάποιος π.χ. στα 90 του χρόνια λέει κάτι πολύ δυνατό, κάτι που δεν το είχε γεννήσει στο μυαλό του όταν ήταν 35 ή 47 χρονών, τον ξεχωρίζεις ανάλογα με την ηλικία του;

''Πρέπει να είσαι πιστός σ΄όλους τους έρωτες σου... ''. Αυτό το μεγαλειώδες είπε ο Κλαούντιο. Υποκλίνεται στην τεράστια κουβέντα του μόνο εκείνος που δεν απάτησε όσους έρωτες βίωσε στη ζωή του.

Δεν έχω απατήσει τον προηγούμενο έρωτα μου, κανένα προηγούμενο έρωτα μου, σημαίνει Δεν τους έχω ξεχάσει ποτέ. Σημαίνει ότι Τους κρατάω στη θύμηση μου όμορφους και τους κάνω πιο όμορφους όσο αυτοί ζουν μέσα μου, όσο αυτοί αναπνέουν.

Ένας έρωτας τελειώνει, έρωτας ερωτικός, σεξουαλικός, με πρόσωπο, με ένα νησί, με ένα κήπο, με μια ταβέρνα, με μια θεατρική παράσταση. Συνεχίζει, όμως, αυτός ο έρωτας να με τροφοδοτεί ζωή, γιατί δεν τον έχω προδώσει ποτέ. Αυτό- θαρρώ- εννοεί ο Κλαούντιο Μάγκρις όταν λέει ''Πρέπει να είσαι πιστός σε όλους τους έρωτες σου''.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΛΑΟ