ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΕΦΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΩΑΜΕΘ

 

Εδώ τα λέμε αλλοιώς. Τα λέμε, δηλαδή, όπως έχουν τα πράγματα και δεν τα σετάρουμε όπως μας συμφέρει. Ξεκινήσαμε από χθες με το κείμενο ΝΤΕΡΜΠΥ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΕΡΙ και σήμερα, μέρα που είναι, 29 Μαίου, της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως το 1453, θα το τραβήξουμε και όσο πάει. Και στο ίδιο τράτο, το αλλοιώτικο, δηλαδή το πραγματικό. Το αληθινά αληθινό.

Αναντάμ παπαντάμ χριστιανική πόλη η του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ε, δεν είναι περίεργο γαμώ το στανιό του, να την θέλει ένας μουσουλμάνος, μάλιστα στο όνομα του Θεού; Όχι απλά περίεργο μόνο, θρησκευτικά δεν στέκει τέτοιο έργο. Να, γιατί οι άθεοι δεν καταλαβαίνουν όλα όσα παρλάρουν στις προσευχές τους οι ένθεοι, οι έχοντες μέσα τους τον Θεό, αλλά όπως τους βολεύει, δηλαδή υβριστικά, προσβλητικά για τον μεγαλοδύναμο, Θεό τον αποκαλούν ή Αλλάχ ή ό,τι άλλο.

Έξι αιώνες μετά τον Βούδα, ήρθε ο Χριστός στη γη και για τον ίδιο λόγο ο Θεός έστειλε μετά από έξι αιώνες τον προφήτη Μωάμεθ (571-632). Από την πρώτη στιγμή ζαχάρωνε την Κωνσταντινούπολη ο Μωαμέθ (εικόνα), αλλά παρ' ό,τι εκλεκτός απεσταλμένος του Ύψιστου δεν τα κατάφερε να πατήσει την βασιλεύουσα, την πρωτεύουσα της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Πριν πεθάνει, μάλλον πριν συναντήσει τον δημιουργό του, ο ιδρυτής του Ισλάμ υποσχέθηκε την.... Κωνσταντινούπολη στους πιστούς του.

Λέμε γεγονότα. Δεν κάνουμε πλακίτσες. Λέμε αλήθειες. Γραμμένη είναι στο Κοράνι η ευχή του προφήτη: ''Μέγιστος ηγεμών είναι εκείνος ο οποίος θα κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη. Και ενδοξότερος στρατός εκείνος του κατακτητή''. Αυτή την με πολλά κιλά θρησκευτική κουβέντα του Μωάμεθ την είπε στο τακίμι του, τον σούπερ κολλητό του Εβού Εγιούπ Ανσαρί, ο οποίος σκοτώθηκε στην Β' πολιορκία των Αράβων. Γι΄ αυτό ο σουλτάνος Μεχμέτ όταν είχε σαλτάρει, επειδή καθυστερούσε να διασπάσει τα τείχη της Κωνσταντινούπολης, διέταξε να ψάξουν να βρουν τον τάφο του Εγιούπ, του σημαιοφόρου του προφήτη. Να προσκυνήσει τον τάφο και να πάρει την ευλογία για τη νίκη.

Λεπτομέρεια. Κακώς οι δυτικοί αποκαλούν Μωάμεθ Β΄ τον κατακτητή της Κωνσταντινούπολης. Το όνομα του είναι Μεχμέτ, οι Οθωμανοί δεν βάπτιζαν κανένα σουλτάνο με το όνομα του προφήτη. Θα συνεχίσουμε...

Διαβάστε ακόμα:

ΝΤΕΡΜΠΥ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΕΡΙ