ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ

 
Ο μέγιστος στρατηλάτης της ανθρώπινης Ιστορίας ήταν αριστερός. Ξεχνάμε τις πολιτικές και κομματικές θολούρες. Μιλάμε συγκεκριμένα. Αριστερός, δηλαδή αριστερόχειρας ήταν ο Μακεδόνας Αλέξανδρος ο Μέγας. Τυχαίο; Τι εννοεί ο παίκτης; Αριστερόχειρας σημαίνει ότι το άτομο έχει μια ανωτερότητα, κάποια υπεροχή;
 
Ο Νο 2 στρατηλάτης από καταβολής θεωρείται ο Ρωμαίος Ιούλιος Καίσαρ, ο οποίος ήταν η κλάση και σ' άλλες δραστηριότητες. Τυχαίο; Και ο Ναπολέων γεννήθηκε με το αριστερό το καλό του χέρι. Και ο Καρλομάγνος, άλλο τεράστιο κάθαρμα ήταν αριστερός. Ο επιλεγόμενος Κάρολος ο Μέγας, ο πρώτος αυτοκράτωρ της αγίας, δηλαδή της κωλοπετσωμένης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
 
Αριστερή και η σαλεμένη Ζαν Ντ' Αρκ. Με το αριστερό έσφαζε καλλιτεχνικά τις πόρνες του Λονδίνου ο Τζακ Αντεροβγάλτης. Το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ήταν και είναι αριστερόχειρες. Και δεν σταματάνε να γεννιούνται αριστερόχειρες, άσχετο αν οι γονείς τους είναι κουλοί με το δεξιό. Δεν είναι το θέμα κληρονομικό.
 
Παγκόσμια Ημέρα δεξιόχειρων δεν υπάρχει. Σήμερα 13 Αυγούστου γιορτάζουν οι αριστεροί, όλα τα σωματεία των αριστερόχειρων. Το σταυρό τους κάνουν με το αριστερό; Κάνουν ποδαρικό με το δεξί πόδι, όμως. 
 
Το πιο πολυσυζητημένο γκολ από καταβολής ποδοσφαίρου το πέτυχε στο μουντιάλ του 1986 σε βάρος της Αγγλίας ο Μαραντόνα με το χέρι (φώτο). Με το αριστερό χέρι βέβαια, διότι ο παικταράς είναι αριστερόχειρας. Όπως ο Πελέ, ο Κρόυφ. Και οι τενίστες ΜακΕνρώ, Κόνορς. Ναβρατίλοβα, οι μπασκερμπωλίστες Κούκοτς. Λάρυ Μπερντ. Οι ηθοποιοί Ντε Νίρο, Ρέντφορντ, Στηβ Μακ Κουήν, Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν, Τσαρλυ Τσάπλιν, Μπρους Ουίλις. Οι μουσικοί Τζίμυ Χέντριξ, Πωλ Μακάρτνυ. 
 
Αριστερός ο Λεονάρντο Ντα Βίτσι. Και οι Μιχαήλ Άγγελος, οι ζωγράφοι Πικάσο, Ραφαήλ. Ακόμα, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Ροκφέλερ, ο γκάγστερ Ντίλιγκερ, ο πιστολάς Μπίλυ δε Κιντ.