Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

 
Γιατί ο Μέσι είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της εποχής μας; Επειδή πάνω στο χορτάρι, μέσα στο παιχνίδι φτιάχνει πράγματα που είναι αδύνατον να τα κάνει άλλος ποδοσφαιριστής. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σκεφτεί να κάνει όσα χαρίζει στον Μέσι το διαβολεμένο του μυαλό. Το ταλέντο του.
Δεν έχουμε δει άλλον, σημερινό και χθεσινό ποδοσφαιριστή, να δουλεύει ψιλοβελονιά μπάλα και αντιπάλους. Λες και ο Μέσι δεν είναι γνήσιος, αληθινός, αυθόρμητος, τόσο μαγικός είναι. Λες κι είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας, κάποιο κατασκεύασμα τηλεκατευθυνόμενο, με τα απίθανα και απρόβλεπτα του, με τα οποία μοιράζει χαρτοσακούλες για εμετό σε αντιπάλους.
Τζίμυ Χέντριξ. Νέγρος με ινδιάνικο αίμα. Άλλος μάγος, αυτός στην ηλεκτρική κιθάρα. Ο μοναδικός. Ο ανεπανάληπτος. Ο θρύλος. Στη ροκ κι όχι μόνο γεννήθηκαν πολύ σπουδαίοι κιθαρίστες. Ένας είναι ο Jimi Hendrix, όμως. Γεννήθηκε Νοέμβριο του 1942 και πέθανε μετά από 27 χρόνια, το 1970, σα σήμερα 18 Σεπτεμβρίου. Η ζωή του και ο θάνατος του προσφέρονται για υλικό μυθιστορηματικό, αλλά και ιστορικό. Ας μείνουμε στη μαστοριά του με την κιθάρα.
 
Τον αναγνωρίζουν όλοι οι ομότεχνοι του. Και δεν έχουν πρόβλημα να παραδεχθούν πως διδάχθηκαν από τον τρόπο που έπαιζε την κιθάρα ο Τζίμυ Χέντριξ. Σε κάθε τομέα, σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα το κάθε τι βελτιώνεται ''μόνο του'' με τον καιρό, χωρίς να δικαιούται να το πιστώνεται κανείς προσωπικά. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι που ανοίγουν δρόμους, οι πρωτοπόροι, οι προφήτες, που είναι και αυτοδίδακτοι.
 
Επειδή ο Χέντριξ είναι μύθος σηκώνει να πεις ότι από την κοιλιά της μάνας του βγήκε με μια κιθάρα. Έπαιζε με μια εντελώς προσωπική στυλ, και όσοι τον παρακολουθούσαν είχαν την εντύπωση ότι η κιθάρα ήταν προέκταση του χεριού του. Μια συνέχεια, ένα άλλο άκρο του σώματος του.  
Διαβασε ακομα:

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ...