ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ, ΣΑ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ

 

Παίρνει μέτρα ο Μητσοτάκης για να προστατευτεί ο κόσμος από την πανδημία. Και μόνο αυτό, σημαίνει ότι ο λαός, όπως τον λένε, δεν είναι ικανός μόνος του να προστατευτεί. Να αυτοπροστατευτεί. Χρειάζεται η κρατική παρέμβαση με κυβερνητικές αποφάσεις. Έτσι δεν είναι; Έτσι είναι χωρίς συζήτηση.

Το μικροβιάκι κολλάει. Για να μην το αρπάξει ο καθένας, τι πρέπει να κάνει; Το ξεκινάμε το θέμα από την πρώτη του νηπιαγωγείου. Το χεράκι του, σα να είναι μικρούλι παιδάκι, πιάνουμε και στράτα στράτα το οδηγούμε μέσα από τα μονοπάτια και τα αγκάθια.

Λοιπόν. Για να μη νοσήσει ο άνθρωπος οφείλει να πάρει μέτρα. Μόνος του. Όχι να περιμένει τον κάθε Μητσοτάκη και τον κάθε Χαρδαλιά, να του πει ''Μη αυτό... '', ''Όχι εκείνο...''.

Και ποιο είναι το πιο… ανθρώπινο; Αυτό που βγάζει στο πεζοδρόμιο την ακατανίκητη μαλακία του ανθρώπου. ''Δεν θέλουμε μέτρα''. ''Δεν κινδυνεύουμε'', ''Κι αν πράγματι απειλούμεθα από τον κορονοϊό, δεν είναι αυτός ο λόγος να μας περιορίσετε''.

Από τότε που άνοιξα τα μάτια μου, ακούω μέχρι σήμερα από τα κανάλια, σε διάλογο πολιτικών, την πολυμεταχειρισμένη αηδία ''Ο λαός ξέρει… '', ''Ο λαός καταλαβαίνει ποιο είναι το σωστό… '', ''Να τα λέμε όλα, να ενημερωθεί ο λαός… ''.

Διαβαστε ακομα:

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ