ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ

 
Μεγάλης αξίας ειδήσεις στη μηντιακή καθημερινότητα, πάνε άπατες. Το φοβερό. Το αποκαλυπτικό. Γεγονότα που ανοίγουν μάτια, που αναδεικνύουν αλήθειες και κάνουν καλύτερη τη ζωή μας περνάνε ντούκου. Από την άλλη σουλατσάρουν ένα κάρο ρεπορτάζ της πλάκας, χωρίς ουσία και περιεχόμενο, άδεια μύδια, και μοστράρονται σε πρώτο και δεύτερο πλάνο απ' όλα τα ΜΜΕ. Μην και τους λείψει η μαλακία.
Stephane Bourgoin, το όνομα του. Γάλλος συγγραφέας, ο πετυχημένος. Ο εμπορικός. Με εκατομμύρια πωλήσεις τα 40 βιβλία που έχει υπογράψει, τα περισσότερα μυθιστορήματα αστυνομικά. Ειδικότητα του Στεφάν Μπουργκουάν οι μανιακοί δολοφόνοι. Οι serial killers. 
Που οφείλεται η επιτυχία σας, τον ρώτησαν. Κι αυτός είπε έχω εκπαιδευτεί στο FBI, έχω συναντηθεί με αρκετούς παθιασμένους δολοφόνους στη φυλακή κλπ κλπ. Ο τύπος παρουσίασε τον εαυτό του ειδικό στις υποθέσεις και κάτοχο της ψυχοσύνθεσης των ηρώων, των οποίων τις ιστορίες γράφει. Και τι αποδείχθηκε; Πως παραμύθιαζε τον κόσμο. Καμιά σχέση με το  FBI, ποτέ δεν πήρε συνέντευξη από καταδικασμένο εγκληματία.
Ανόητο είναι να κατηγορηθεί ο συγγραφέας. Αυτό λέω εγώ. Ψέματα είπε, αλλά δεν κορόιδεψε κανέναν, σε προσωπικό επίπεδο. Ψεύτης και απατεώνας είναι εκείνος που σε εξαπατά στο νταραβέρι μαζί του. Να σου πουλήσει κάτι, να σου υποσχεθεί κάτι, να συμφωνήσει κάτι. Τίποτα απ' αυτά δεν διέπραξε ο συγγραφέας, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι μυθομανής. Άλλο ψέμα του.
Μυθομανής σημαίνει ότι είναι άρρωστος. Δεν είναι νορμάλ. Πάσχει από την ανάγκη να λέει απίθανα πράγματα. Ο άνθρωπος είναι ισορροπημένος κι αυτά που πλάσαρε για τον εαυτό του τα έλεγε ψυχρά. Σκόπιμα. Για να εξυπηρετούν τη διασημότητα του. Συμπέρασμα; Είναι μαλακία να καταδικάζεται κάποιος γιατί λέει ψέματα. Δικαίωμα του, στο φινάλε. Ο κόσμος φταίει που παίρνει τοις μετρητοίς ό,τι λέει ο καθένας. Η κοινωνία είναι το λάθος, η ανθρωπότητα βρίσκεται σε βρεφική ηλικία ακόμα, όταν μασάει το ψέμα του καθένα επώνυμου.
Διαβαστε ακομα:

ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΣΕ, ΝΕΚΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ