ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΩΝΗ...

 

Με την Δήμητρα γνωριζόμαστε σχεδόν 40 χρόνια. Σε καλλιτεχνικές παρέες, σε πάρτι, στην δισκογραφία, μπιρίμπα στο σπίτι της, συνεργασίες, κοινές παρέες… Η Δήμητρα είναι καλλιτεχνάρα, φωνάρα, ακέραιος άνθρωπος, με χιούμορ και γενναιοδωρία.

Η Δήμητρα είναι λάτρης του καινούργιου. Το έχει αποδείξει αμέτρητες φορές μέσα από συνεργασίες της. Από τους “Χάνομαι γιατί ρεμβάζω” μέχρι τον Κ.Βήτα και από τον Μανώλη Φάμελο μέχρι τους Papercut. Λατρεμένο και το cd Pixel” με τις μεγάλες της επιτυχίες “πειραγμένες” από νέους μουσικούς της electronica.

Γεννήθηκε στην Αθήνα 14 Νοεμβρίου 1952, και από την παιδική της ηλικία ξεκίνησε σπουδές κιθάρας και θεωρίας της μουσικής. Ξεκίνησε την καριέρα της στο τέλος της δεκαετίας του 1960 σε ηλικία 16 ετών. Εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1969 ερμηνεύοντας δύο τραγούδια των Δήμου Μούτση και Νίκου Γκάτσου. Η ίδια έχει πει γι’ αυτό της το ξεκίνημα: “Στο "Ένα Χαμόγελο" έγινε η γνωριμία μου με τον Δήμο Μούτση. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε στη φωνή μου. Παράλληλη ήταν και η γνωριμία μου με τον Νίκο Γκάτσο. Ο Δήμος γνώρισε μια κοπέλα, που με την κιθαρούλα της τραγουδούσε στις μπουάτ, στο στιλ της δεκαετίας του 1960, το Νέο κύμα, συν κάτι από Θεοδωράκη, Ντίλαν και Μπαέζ. Και κατάφερε να μου αποσπάσει μια φωνή που την έκρυβα. Τραγουδούσα ως τότε χαμηλά, απαλά. Και έβγαλε από μέσα μου μια φωνή πιο δυνατή, πιο δυναμική. Η επαφή μου με τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Γκάτσο ήταν το θεμέλιο.”

Έχει ηχογραφήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό δίσκων με: Studio άλμπουμ, Live, Συλλογές με επιτυχίες, soundtrack για το σινεμά και την τηλεόραση – όπως επίσης και απίστευτες συμμετοχές σε δίσκους άλλων τραγουδιστών – και κυρίως έχει….

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr