ΤΗΝ ΜΑΣΤΟΡΙΣΣΑ ΤΗΣ ΒΡΗΚΕ Η ΜΑΓΙΣΣΑ

 

Μια φορά κι ένα καιρό..., έτσι ξεκινάνε τα παραμύθια, έτσι αρχίζουμε και τη δική μας ιστορία, αυτή είναι αληθινή και αφορά ένα όμορφο και γλυκό κορίτσι από την Καππαδοκία που δεν ήθελε να παντρευτεί. Μην την πλησιάσει καν άνδρας, τόσο καλή χριστιανή ήτανε, τότε, στα πρώτα χρόνια του Ιησού. Με το ζόρι την αρραβώνιασανε κι αυτή, για να αποφύγει το γάμο, κλείστηκε σε μοναστήρι.

Καψούρης με την γκόμενα ο μνηστήρας πήγε σε μάγισσα.'' Άστο επάνω μου, λεβέντη μου...'' τον ηρέμησε η κακιά γριά, του σατανά πράμα. Έκανε τα μάγια της η μαστόρισσα και η παρθένα σαλτάρησε. ''Αφήστε με να φύγω, με κρατάτε με το ζόρι στο μοναστήρι, δεν κρατιέμαι άλλο, αμάν και πότε να δοθώ στον αρραβωνιάρη μου...''.
Το κορίτσι ήταν μαγεμένο. Δεν ήταν ο ίδιος εαυτός της, ήταν μια άλλη, δέσμια τα μάγια της διαβολεμένης παλιόγριας. Το πράμα διορθώθηκε όταν μπήκε στο παιχνίδι η Αναστασία. Ποια είναι τούτη; 
Ρωμαία, πλουσιοκόριτσο, που την πάντρεψαν παρά τη θέλησή της μ' ένα ρεμάλι ειδωλολάτρη, τον οποίον απέφευγε σαρκικά. Κι όταν πέθανε ο αληταράς σύζυγος, η Αναστασία αφοσιώθηκε για τα καλά στον Θεό. Επισκεπτόταν φυλακισμένους, τους έδινε κουράγιο και τους θεράπευε σωματικά και ψυχικά. Με το καιρό, μάλιστα, ως υποψήφια αγία απέκτησε ειδικότητα. Έγινε πτυχιούχος φαρμακολύτρια. Έλυνε μάγια, δηλαδή.
Αναστασία η φαρμακολύτρια για την εκκλησία. ''Λύνει'' φαρμάκια, δηλητήρια, μεγάλη η χάρη της, γιορτάζει το όνομα της σήμερα 22 Δεκεμβρίου, ημέρα του βασανιστικού από τους ειδωλολάτρες θανάτου της, το 304. Γλύτωσε από τα μάγια την Καππαδόκισσα, κι αυτό ήταν ένα ακόμα θαύμα της αγίας Αναστασίας μετά από εντολή της Παναγίας.
Διαβαστε ακομα:

ΡΕ, Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ