''ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ... '' ΕΙΠΕ ΚΙ ΑΥΤΟ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

 
Η πιο μεγάλη κουβέντα από τότε που πάτησε τη γη ανθρώπινο πόδι ανήκει στον Χριστό. ''Αγαπάτε αλλήλους''. Αυτό είπε. Αν το είπε. Μαγνητόφωνα δεν υπήρχαν τότε, από την άλλη ο Χριστός δεν έγραψε ο ίδιος ούτε μια φράση. Κατόπιν τούτου δεν είναι σίγουρο τίποτα σχετικό με τον Ναζωραίο.
Τέλος πάντων, αν δεχθούμε σαν αληθινό αυτό το ''Αγαπάτε αλλήλους'', πάνω στο οποίο στηρίζεται ο χριστιανισμός, τότε όλα τα άλλα είναι δευτεράτζες. Φιλόσοφοι και ποιητές, τα πιο φωτισμένα μυαλά που γεννήθηκαν, είπαν κι αυτοί τα άντερά τους. Μπροστά, όμως, στην βαρβάτη κουβέντα του Τζήσας Κράϊστ όλοι άλλοι χάνουν στην τηλεοπτική κοκορομαχία, σε όποιο γήπεδο γίνει το talk-show.

''Αγάπα τον πλησίον σου…'', είπε ''…και επειδή είστε καθάρματα του κερατά, το ξέρω ότι δεν θα μασήσετε, γι’ αυτό άντε να χαθείτε''. Δεν μίλησε έτσι ο Χριστός, αλλά εγώ ξέρω ότι αυτό εννοούσε. Έτσι ξηγήθηκε. Όπως τα λέω. Το αδελφάτο, όμως, σενιάρισε και λογόκρινε τη διδασκαλία του Χριστού, που ήταν, να το πούμε με την ευκαιρία, και νταής και περπατημένος σ’ όλα τα κόλπα.

Όπως στο λέω. Και τζόγο έπαιζε ο Χριστός, και ζημιές στα μπουζούκια έκανε, και ήταν κάργα τσαμπουκαλεμένος με τους Ρωμαίους κατακτητές της εβραϊκής πατρίδας του.

Αγάπα τον πλησίον, κύριε χάλια. Δεν γλυτώνεις διαφορετικά. Είσαι καταδικασμένος. Μαθηματικά είναι βέβαιο, υπολογισμένο με το σταγονόμετρο, ότι τελικώς θα εξαφανιστείς. Ήδη το είδος ζωής που λέγεται άνθρωπος είναι στη διαδικασία προς εξαερισμό. Μην παραμυθιάζεστε επειδή αυξάνεται ο πληθυσμός στη γη. Κι αυτό είναι στα μείον, σπρώχνει το έργο να γίνει τελικά η τούμπα.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΙΘΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ