1821, ΤΟ ΕΤΟΣ ΜΗΔΕΝ ΤΗΣ ΣΥΓΧΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Είμαστε στο 2021, και περί αυτού δεν χωράει αμφισβήτηση καμιά. Πιάσαμε, λοιπόν, το 21 κι ακόμα δεν έχω δει τίποτα από το 1821. Τίποτα που να μου λέει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να δείξει στον κόσμο όλο, αλλά και στους Έλληνες, τι έγινε πριν 200 χρόνια.

Αυτό που λέγεται Ελλάδα και Έλληνας δεν ξεχάστηκε. Και πως είναι δυνατόν! Μόνο αν η ανθρωπότητα αποφάσιζε να ακυρώσει το παρελθόν της θα προχωρούσε σε διαδικασία λησμονιάς της κλασικής αρχαιότητας.

Τα 400 χρόνια του ανατολίτη κατακτητή διέκοψαν τη συνέχεια στον τόπο μας. Τετρακόσα χρόνια σημαίνει ότι οι Έλληνες γεννιόντουσαν και πέθαναν ξεκομμένοι από την Ιστορία τους. Η ελπίδα να γλυτώσουμε από τον ασιάτη στο κεφάλι μας ήταν κερί σβηστό. Καντήλι ξεχασμένο.

Κι έγινε το 1821 γιατί πάντα ο πυρετός έκαιγε σε κάποιους Έλληνες. Που κοιμόντουσαν το βράδυ με το όνειρο πότε θα παρασύρουν άλλους, ποια είναι η κατάλληλη ευκαιρία για το ξεσηκωμό. Στην εικόνα, πίνακας του Γάλλου ρομαντικού ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά (1798-1863), με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η Ελλάδα του αιώνα μας, οι Έλληνες του Σήμερα έχουν ανάγκη να μάθουν τι συνέβη και προέκυψε το 1821. Θα μας βοηθήσει η Επέτειος των 200 χρόνων, αν γιορταστεί με στόχο να αναδειχθεί το ιστορικό γεγονός που για πρώτη φορά βάζει στον χάρτη τη σύγχρονη Ελλάδα.

Επαναλαμβάνω. Μέχρι σήμερα δεν έχω δει τίποτα. Δεν με έχει αγγίξει τίποτα από την προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα θυμίσουν την Ελληνική Επανάσταση.  

Διαβαστε ακομα:

ΒΡΕ, ΚΟΠΑΝΕ, ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ!