Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

 

Λέει κάτι το όνομα Αικατερίνη Χαρβάτη; Ελληνίδα, βέβαια, Αθηναία συγκεκριμένα, βραβευμένη παλαιοανθρωπολόγος. Σπουδαγμένη στις ΗΠΑ, διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας και δουλειά της είναι να μελετάει κρανία ανθρώπινα για να βρει μια άκρη. Σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπου. Ποιο ανθρώπινο είδος προηγείται άλλου και από που προέρχεται ο σημερινός άνθρωπος.

Τα κόκκαλα δείχνουν πολλά. Γι’ αυτό επιστήμονες κι όχι την πέφτουν στα νεκροταφεία και συγκρίνουν νεκροκεφαλές. Για να καταγράψουν φυλές, μπερδέματα αιμάτων, πορείες μεταναστευτικές, και βέβαια από πού κρατάει η σκούφια μας. Πως και πότε διαμορφώθηκε ο σύγχρονος άνθρωπος, ο προερχόμενος από τον λεγόμενο homo sapiens, την τελευταία προσαρμογή του δίποδου.

Η κυρία Χαρβάτη, λοιπόν, που τιμήθηκε στις 15 Μαρτίου στην Γερμανία, εντόπισε απολιθώματα σε σπήλαιο της Μάνης και ισχυρίζεται ότι ο homo sapiens έσκασε μύτη στην Ευρώπη τουλάχιστον 150.000 χρόνια ενωρίτερα απ όσο υπολογιζόταν μέχρι σήμερα. Και ότι ο προγενέστερος νεάντερταλ δεν ήταν κατώτερος του homo sapiens, ήταν απλά διαφορετικός.

Θεωρητικά το ανθρωποειδές, όχι ακριβώς ο άνθρωπος, πάτησε στη γη πριν καμιά διακοσαριά εκατομμύρια χρόνια. Ο νεάντερταλ, από το όνομα κοιλάδας κάπου στο Ντύσελντορφ, εμφανίστηκε γύρω στα 200 με 250.000 χρόνια πριν και τον εξαφάνισε πριν 40.000 χρόνια ο homo sapiens, διότι αυτό το είδος υπερίσχυσε.

Διαβαστε ακομα:

ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ… , ΤΟ ΣΕΞ!