ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΣΑΚΩΤΟΥΣ

 
του διονύση χαριτόπουλου 
Με μια παντρεμένη ξεφτιλίστηκε δημοσίως. Ντίβα της Παραλιακής. Οχτώ μέτρα φωτεινή επιγραφή το όνομά της στη μαρκίζα του μπουζουκάδικου. Αποκάτω οι κοσμικοί καίγαν τις γραβάτες τους. Το πάλευαν να βρεθούν κάπου μόνοι, μα εκείνη δεν μπορούσε να ξεγλιστρήσει από τον τζόρα άντρα της. Δεν γνώριζε αν όντως ήταν παντρεμένοι ή απλώς συζούσαν. Πάντως εκείνος ήξερε το βιος του και την είχε ο άνθρωπος σε στενό μαρκάρισμα. Ανάσα δεν την άφηνε να πάρει μόνη. Όχι μόνο στο μαγαζί αλλά και στα ψώνια την παρακολουθούσε. Μέτραγε τα χιλιόμετρα στο αμάξι της, την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει και μετά θα αυτοκτονήσει.
Μα η κυρία είναι αλάνα. Προφασίστηκε πόνους στην κοιλιά και σε ένα ρεπό της μπήκε στο “Υγεία” αποβραδίς για να αρχίσει εξετάσεις το πρωί. Ο σύζυγος μπάστακας στο ακριβό μονόκλινο έφυγε μετά τις δώδεκα που εκείνη είχε δήθεν αποκοιμηθεί. Και μπήκε αυτός, με το πολύ μυαλό.
Κάθε ερωτικό σμίξιμο εμπεριέχει κινδύνους. Αλλά όταν είσαι νέος: ”Θα πάω και ας μου βγει και σε κακό”, λέει το άσμα. Τον περίμενε ξαναμμένη.
Από της νταβραντογκόμενες προηγούμενης κοπής, αρκετά πιο μεγάλη από αυτόν, τον έλεγε “Αγορίνα μου”, “πασά μου”. Τον τράβηξε κατευθείαν στο μπάνιο. Έσκυψε φουριόζα κι ανυπόμονη, “Τι λουλούδι είν’ αυτό”, αλλά τη σήκωσε όρθια και την κόλλησε στον τοίχο. Αυτό ήταν.
Σαν να τους την είχαν στημένη. Τρέξιμο στους διαδρόμους, γιατροί και νοσοκόμες μπουκάρουν μέσα και τους κάνουν τσακωτούς. Είχε πιέσει με την πλάτη της το κουδούνι κινδύνου που υπήρχε στον τοίχο του μπάνιου. Ρεζίλι έγιναν. Αυτόν δεν τον γνώριζαν μα εκείνη ήταν πασίγνωστη. Ευτυχώς το σκάνδαλο έμεινε εντός του “Υγεία”. Κι αν μεταφέρθηκε παραέξω, δεν έφτασε ποτέ με ονόματα στα αυτιά του συζύγου.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ΚΕΙΜΕΝΟ παρμένο από το βιβλίο Έρωτες στη Μεταπολίτευση, του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου, εκδόσεις Τόπος, τηλ. 210.8222.835-856, toposbooks.gr