ΑΝ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ...

 
Είναι ηθοποιός, δεν είναι γκόμενα. Όχι ότι δεν υπάρχουν γυναίκες θηλυκές και λαχταριστές με καντάρια ταλέντο. Η εν λόγω είναι μόνο ηθοποιός, το αρσενικό βλέμμα, αν πέσει κατά λάθος επάνω της, θα πάρει επιτόπου στροφή. Η εντελώς άβυζη κυρία Φράνσες ΜακΝτορμαντ με το φετινό όσκαρ α΄ ρόλου αύξησε στην καβάτζα της σε τρία τα αγαλματίδια και ήδη έχει βάλει πλώρη για το τέταρτο. Λάθος! Τεράστια γκέλα όποιος σκέπτεται έτσι αντιεπαγγελματικά και αντικαριερίστικα.
Ο μεγάλος στον τομέα του ένα μόνο φροντίζει. Να κάνει καλά τη δουλειά του. Μόνο αυτό. Δεν κυνηγάει βραβεία και τιμές, φράγκα και διασημότητα, καταξίωση και επόμενο πρότζεκτ. Όλα αυτά έρχονται μόνα τους. Χωρίς να τα επιδιώξει. Χωρίς να τα καλέσει. Αν βάλει στόχο κάτι, τότε το πιθανότερο να πιάσει τις κάλτσες του, όχι αυτό που έχει στο νου.
Ήδη η 64χρονη οσκαρική Φράνσες ΜακΝτόρμαντ έχει τελειώσει τα γυρίσματα της νέας της ταινίας και είναι κλεισμένη στις δυο προσεχείς- η μια είναι του συζύγου της Τζόελ Κοέν. Με την ευκαιρία: Έχει παραδεχθεί πως βρήκε το δρόμο στο σινεμά επειδή κοιμόταν- έτσι το διατύπωσε- με τον ταλαντούχο Εβραίο σκηνοθέτη Τζόελ Κοέν (1954), που είναι δεκαετίες καλλιτεχνικό δίδυμο με τον αδελφό του Ήθαν Κόεν (1957). Υπ' όψιν ότι η κυρία κέρδισε τα δυο της από τα τρία όσκαρ κέρδισε σε ταινίες άλλων σκηνοθετών, όχι των Κόεν.
Υιοθετημένη από ενός χρονού η ΜακΝτόρμαντ δεν έκανε παιδί, και μετά το γάμο της το 1984 υιοθέτησε κι αυτή παιδί, αγόρι από την Παραγουάη. Στη φώτο με τον σύζυγο της, τον κούκλο, αλλά εντελώς νερόβραστο αρσενικό Τζόελ Κοέν.
Από τρία όσκαρ έχουν πάρει η Σουηδέζα Ίνγκριντ Μπέργκμαν (1915- 1982) και η Αμερικανίδα Μέρυλ Στρηπ (1949). Στα σημεία υπερέχει η Φράνσες ΜακΝτορμαντ (1957) διότι και τα τρία δικά της είναι πρώτου ρόλου. Τέσσερα όσκαρ πήρε η Κάθρην Χεπμπορν (1907-2003). Η μια από τις δυο ταινίες στα σκαριά της ΜακΝτόρμαντ είναι βασισμένη στο κλασικό έργο του Σαίξπηρ ''Μάκμπεθ'', τον οποίο θα υποδυθεί ο βραβευμένος με δυο όσκαρ πρώτου ρόλου τεράστιος Ντεζελ Ουώσιγκτον (1954).
Διαβαστε ακομα:

ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ... ΜΑΓΟΣ