ΤΥΦΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΩΣ

 
Μεγάλο όνομα της αμερικάνικης μουσικής. Έγινε πασίγνωστος με τη δουλειά του, όχι επειδή είναι τυφλός. Με την αξία της δουλειάς, όχι κερδίζοντας τη συμπάθεια λόγω της μειονεκτικότητας του στην όραση. Συνθέτης και τραγουδιστής με επιτυχίες, με πωλήσεις, που τον κατατάσσουν μέσα στους πρώτους. Στους πολύ πρώτους.

Πολλά έχει να πει κανείς για τον καλλιτέχνη Stevland Hardway Judkins, πιο γνωστό ως Stevie Wonder. Κι όλα γιατί είναι ταλαντούχος ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Στήβυ Ουώντερ, ο οποίος γεννήθηκε το 1950, σα σήμερα στις 13 Μαϊου. Τυφλός ήρθε στον κόσμο.

 

Σ' αυτό στέκεσαι. Ότι η εκ γενετής τυφλότητα του δεν τον εμπόδισε να «βλέπει», να επικοινωνεί τόσο έντονα, τόσο «εισπρακτικά» με το γύρω του, με τον κόσμο, με την εποχή του. Εισπρακτικά με την έννοια ότι εισέπραττε μυρωδιές και ουσίες ζωής, χωρίς να βλέπει, χωρίς να έχει εικόνες σε πρόσωπα, σε πράγματα, σε καταστάσεις. Απόδειξη ότι έφτιαξε τραγούδια που αρέσουν ο πολυβραβευμένος νεγροαμερικανός.

Τυφλός. Απλά δεν βλέπει. Δεν είναι τυφλός σε σκέψη. Σε προβληματισμό. Σε συναισθήματα. Στην επαφή του με κάποιον, με κάποιους που εκείνοι βλέπουν, που διαθέτουν όραση υγιή και δυνατή.

 

Από πιτσιρίκι ο Στήβυ «είδε» ποιος είναι. Ότι η μουσική είναι αυτό που του αρέσει, που γεμίζει φως τη ζωή του. Και συγκεκριμένα από την ηλικία των 11 χρονών συνεργάζεται μέχρι σήμερα με την ίδια εταιρεία δίσκων.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ