ΑΣΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ, ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ

 

Το Βυζάντιο είναι Ελλάδα; Η Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν ελληνική; Χριστιανοί ήταν, ορθόδοξοι ήταν, τα ελληνικά μιλούσαν, αλλά είχαν σχέση με Ελλάδα, την αρχαία Ελλάδα; Και εμείς οι σημερινοί Έλληνες είμαστε η συνέχεια της του πολιτισμού και του καθεστώτος που εξέφραζε η Κωνσταντινούπολη; Της βασιλεύουσας πόλεως που ίδρυσε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Έλληνας ήταν κι αυτός; 

Το 1453, σα σήμερα 29 Μαίου, έπεσε η Κωνσταντινούπολη από έναν εξουσιαστή, έναν σουλτάνο που εκπροσωπούσε ασιατισμό, πολιτισμό ή βαρβαρότητα καμιά σχέση με τη Δύση. Αλλά και καμιά επιθυμία να πορευτούν, αυτός και οι επόμενοι σουλτάνοι, με την προδιαγεγραμμένη μοίρα της Ευρώπης.

Ο σημερινός Ερντογάν, και ο χθεσινός, κατά πάσα πιθανότητα και ο αυριανός, είναι πιστοί και αυθεντικοί συνεχιστές των οθωμανικών ιδεωδών. Φορέσανε κοστούμια, πετάξανε τα σαρίκια, δεν καβαλάνε αραβικά άλογα, όμως παραμένουνε αυτοί που πάντα ήταν. Και όποιος διαβάζει αυτά που λένε κι αυτά που κάνουν αντιλαμβάνεται πως υποστηρίζουν: ''Είμαστε αυτοί που είμαστε και δεν θα προδώσουμε τις αξίες μας στο όποιο νταραβέρι με τον κάθε μεγάλο της γης. Επειδή εμείς δεν είμαστε κατώτεροι από κανένα, με την ευλογία του Προφήτη Μωάμεθ. Επειδή ο Θεός είναι μεγάλος κι αυτός είναι ο Αλλάχ, ο μοναδικός και δικός μας Θεός''.

Ποια Ελλάδα; Εκατό δέκα χρόνια, από τότε που διαλύθηκε η οθωμανική αυτοκρατορία κι έγινε παρελθόν ο σουλτάνος, οι διάφοροι κατά καιρούς Ερντογάν θαρρούν πως το 1453 άλωσαν την Ευρώπη, τα τείχη της Δύσης. Ο ιστορικός μεγαλοϊδεατισμός τους δεν σταματά στα βράχια της Ελλάδος, φτάνει μέχρι την καρδιά της Ευρώπης. Με την ευλογία του μοναδικού Αλλάχ.
Στη φώτο, από δημόσια ομιλία του Ερντογάν, ο οποίος με το Κοράνι στο χέρι κάνει επίκληση στον μεγαλοδύναμο Αλλάχ, πριν ζητήσει την ευχή του.  
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΧΩΡΙΣ... ΟΔΗΓΟ