Η ΜΥΘΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΑΖΑΝΟΒΑ

 

Η γυναίκα θέλει, και με τα όπλα που της χάρισε η φύση, αλλά και με τον πολιτισμό της εποχής της, δείχνει την επιθυμία της στο άλλο φύλο. Στο διαφορετικό φύλο. Άνθρωποι και οι δυο, αρσενικό και θηλυκό, όμως με διαφορετικές σκέψη. Με διαφορετική ψυχή. Ο Καζανόβα είχε τον τρόπο του να γοητεύει την γυναίκα. Κι όταν εκείνη ανοίγει μια χαραμάδα, ελάχιστα να κουνήσει το δακτυλάκι της, ο Τζιάκομο επιτόπου δείχνει την κλάση του ως σπουδαστής- χωρίς να έχει φοιτήσει σε κανένα τέτοιο σχολείο – της ψυχολογίας του άλλου φύλου. Καμιά σχέση με επιβήτορα, με κατακτητή. Ποιος; Της αιωνιότητος το παγκόσμιο σύμβολο του γυναικοκατακτητή.

Λέγεται πως ο Ιωάννης- Ιάκωβος- Βενέδικτος Καζανόβα έχασε την παρθενιά του στα 16 με δυο αδελφές. Τότε πρωτοκατάλαβε τη μαγνητική επιρροή που ασκούσε η αύρα του στην γυναίκα. Μεγάλωσε με την γιαγιά του, Ζανέτα το σεξουαλικό όνομα της, κόρη τσιγγάνας, η οποία είχε κλεφτεί με τον ηθοποιό Γκαετάνο Καζανόβα. Ηθοποιοί σε μπουλούκια ήταν και οι γονείς του. Γεννήθηκε Απρίλιο του 1725 και πέθανε το 1798, σα σήμερα 4 Ιουνίου.

Άτομο χωρίς ηθική. Χωρίς αρχές. Ικανός για όλα. Γεννημένος τυχοδιώκτης. Γνωρίζουμε πολλά από τη μυθική, τη μυθιστορηματική ζωή του. Λίγοι άνθρωποι έκαναν τόσα πολλά και σε διαφορετικούς τόπους, σαν κι αυτόν. Στις γυναίκες ο κύριος. Ο άψογος. Με αμέτρητες βρέθηκε στο κρεβάτι, καμιά δεν είπε κάτι σε βάρος του.

Ένας αριστοκράτης Βενετσιάνος υιοθέτησε τον Giacomo Girolamo Casanova στα 21 του κι αυτός, ο θετός πατέρας του τον μύησε στις καβαλιστικές πρακτικές, στις μυστηριακές τελετουργικές σεξουαλικές δραστηριότητες. Τα θεωρητικά μαθήματα του ''μπαμπά'' του τα έκανε πράξη στις δυο κόρες του και ''αδελφές'' του ο ''γιος''- μαθητής.

Στη φώτο, ο Καναδός Ντόναλντ Σάντερλαντ (1935) Καζανόβα στη ομώνυμη ταινία του 1976, του Φεντερίκο Φελίνι (1920- 1993). Γυρίστηκαν 24 ταινίες με θέμα τη ζωή του θρυλικού Καζανόβα. Στην Κέρκυρα κατάπιε τρίχες από το αιδοίο ηθοποιού. Τέτοια πολλά έκανε πάντα μπροστά σε ακροατήριο που τον λάτρευε. Ο γεννημένος στο Λονδίνο αδελφός του Φραγκίσκος ήταν ζωγράφος. Αδελφός του και ο Ιωάννης, επίσης ζωγράφος, διευθυντής της Ακαδημίας στην Δρέσδη.     
Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑ ΚΟΥΚΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΙΟ…