ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

 

To μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure, κάθε χρόνο δημοσιεύει λίστες με τα καλύτερα νησιά (World’s Best Awards), βάσει ψηφοφορίας των αναγνωστών του. Λες και λύθηκε κάποια κατάρα ή έσπασε κάποιο κακό σπυρί, και τα τελευταία χρόνια οι πάντες ασχολούνται με την Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά. Αλληλούια!

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel & Leisure λοιπόν, η Μήλος πάντα βρίσκεται πολύ ψηλά στις λίστες και για το 2019 ήταν στο Νο 1. To No 1 νησί της Ευρώπης.

Το κυκλαδίτικο νησί καταφέρνει να συγκεντρώσει πολύ υψηλή βαθμολογία από τους αναγνώστες οι οποίοι ψηφίζουν λαμβάνοντας υπόψη τους τις δραστηριότητες, τα αξιοθέατα, τη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, το φαγητό και τη φιλοξενία των κατοίκων. Φυσικά "παίζουν" κι' άλλα Ελληνικά νησιά μέσα στην πρώτη δεκάδα, όπως : η Κρήτη,  η Πάρος και η Σαντορίνη. Η λίστα συμπληρώνεται από νησιά της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Κροατίας.

Και θυμήθηκα που πιο παλιά - πριν 5 χρόνια περίπου - για τις ομορφιές της Μήλου, είχε γράψει και το Forbes, σε ένα άρθρο – πρόταση για τα καλύτερα μέρη να επισκεφτεί κανείς το καλοκαίρι. Το Forbes είχε επιλέξει τότε τους έξι καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως και στη λίστα υπήρχε και το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα έγραφε πως η Μήλος μαζί με το Μπαλί, το Ντέβον, τα νησιά San Juan, το St. Barts και τη Βενετία, είναι τα μέρη όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να δει κάτι το πραγματικά ξεχωριστό.

Και έγραφε τότε για τη Μήλο το Forbes: «Ένα λιγότερο γνωστό κυκλαδίτικο νησί, η Μήλος προσφέρει την…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr