Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ... ΕΜΠΟΡΙΚΗ

 
Το πράμα έφτασε μέχρι εδώ. Να το ζήσουμε στα χρόνια μας. Το ταξίδι στο διάστημα με πύραυλο, με διαστημικό σκάφος για τον όποιον πληρώνει το εισιτήριο σε ιδιωτική εταιρεία. Η διαδικασία θα είναι ίδια σα να μπαίνεις στο τοπικό ferryboat Πέραμα- Παλούκια ή στο τρολευ Πατήσια- Παγκράτι, στον ηλεκτρικό Κηφισιά- Λιμάνι Πειραιά. Αστροναύτης θα γίνεται ο καθένας.
 
Σήμερα από το Νέο Μεξικό με πύραυλο της εταιρείας του Virgin Galactic ο Άγγλος μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον (1950) απογειώνεται με πλήρωμα κανονικά και με το νόμο, για το διάστημα.  Η πτήση θα καλύπτεται ζωντανά από την τηλεόραση και θα ενημερώνονται συνεχώς τα social media. Να δει ο κόσμος κι έτσι να διαφημίσει η τρελάρα ο Μπράνσον (φώτο ) το νέο κόλπο. Και από αύριο κιόλας η διαστημική εταιρεία του να κλείνει θέσεις στους υποψήφιους τουρίστες στο σύμπαν.
 
Στις 20 Ιουλίου θα γίνει η πρώτη πτήση της άλλης εταιρείας για τον ίδιο σκοπό. Της Blue Origin του Αμερικανού Τζεφ Μπέζος (1964), του πλουσιώτερου ανθρώπου στον κόσμο. Υπάρχει και τρίτη εταιρεία, η Space X του άλλου μεγιστάνα Έλον Μασκ (1970). Πετάς στο διάστημα και το ταξίδι δεν είναι φαντασία, ούτε κινηματογράφος. 
 
Εκεί την έφτασε τη δουλειά ο άνθρωπος. Όχι ακριβώς ο άνθρωπος, γενικώς και αορίστως, αλλά η επιστήμη και η τεχνολογία, που πλέον δεν υπηρετούν κράτη, αλλά ιδιώτες και εμπορικά συμφέροντα. 
Διαβαστε ακομα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΛΙΦΟΡΝΕΖΟΣ