ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ... ΔΙΑΚΟΠΕΣ

 
''Καλό χειμώνα'' του είπε όταν ο συνάδελφος Λευτέρης επέστρεψε από νησί, μετά από 12 μέρες απουσία. Τι να του ευχόταν, έστω κι αν αργεί ακόμα να έρθει ο χειμώνας. Ο Λευτέρης με πλατύ χαμόγελο σχολίασε βάζοντας μπόλικη απορία στην ατάκα του: 
- Καλό χειμώνα, γιατί, φίλε μου; Θαρρείς πως τέλειωσαν για μένα οι διακοπές; 
''Γιατί, σκέπτεσαι να ξαναφύγεις διακοπές, και που θα πάς, Λευτέρη μου;... ''.
- Στην Αθήνα θα μείνω, αλλά οι διακοπές μου συνεχίζονται κανονικά! Κανονικότατα. 
Τι εννοεί ο Λευτέρης; Κατ' αρχήν, τι θα πει ''Διακοπές''; Το λέει η λέξη. Διακόπτουμε την εργασία. Βάζουμε ένα στοπ για κάποιες ημέρες στην καθημερινότητα μας. Αλλάζουμε φάση, περιβάλλον, παραστάσεις. Ξεχνάμε τους ρυθμούς στο μαγκανοπήγαδο με το οποίο είμαστε μπλεγμένοι όλο το χρόνο. 
Το συνιστούν οι γιατροί. Και μετά τον πόλεμο είναι πλέον θεσμός να κάνει διακοπές και ο κοσμάκης κάτω από τη μεσαία τάξη. 
Επιστροφή στον Λευτέρη της ιστορίας μας. Όχι, δεν σημαίνει ότι κάνω διακοπές επειδή έφυγα από το γραφείο για δυο εβδομάδες. Σε διακοπές βρίσκομαι όλο το χρόνο! Στη ζωή μου κατάφερα να ασχολούμαι με το αντικείμενο που μ' αρέσει, με ικανοποιεί ψυχολογικά, όχι μόνο οικονομικά. Κατόπιν τούτου δεν αισθάνομαι την ανάγκη να... διακόψω αυτό που με γεμίζει, και δεν με κουράζει. 
Το ιδεώδες! Να πηγαίνει κάποιος στις αμμουδερές παραλίες με καταγάλανα νερά, αλλά να μην αισθάνεται φυγάς της ίδιας του της ζωής. Επειδή η ζωή του όλο το χρόνο του δίνει χαρές, όχι πίεση, άγχος και φόρτιση. 
Διαβαστε ακομα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΛΙΦΟΡΝΕΖΟΣ