ΡΕΝΑ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Η Ρένα Βλαχοπούλου είναι το πέμπτο από τα εννέα παιδιά μιας υπηρέτριας, που αγάπησε και αγαπήθηκε από τον γιο του αφέντη της στην Κέρκυρα. Αγαπημένοι μέχρι τέλους οι γονείς της, παρ' ό,τι προερχόντουσαν από διαφορετική κοινωνική τάξη, κι αυτό ήταν το πρώτο περιουσιακό στοιχείο της νεαρής Κερκυραίας, που πιτσιρίκα ακόμα, στο σπίτι του Κώστα Θεοτόκη ήρθε σε επαφή με τη μουσική. Με το πιάνο και τους δίσκους 78 στροφών.

Ταλέντο; Τσαχπινιά, σίγουρα. Κυρίως ενέργεια ασυγκράτητη. Ξεκίνησε τραγουδίστρια, κατέληξε ηθοποιός. Ταλέντο; Γιατί να περιμένεις τέτοιο πράμα από θεατρίνα σαν την Ρένα Βλαχοπούλου, όταν δεν καλείται να υποδυθεί τούτον και εκείνον τον ρόλο στη σκηνή και στο σινεμά, αλλά ο κόσμος θέλει την... ίδια! Να «παίζει» τον εαυτό της.

Ο ρόλος, λοιπόν, υπηρετούσε την Βλαχοπούλου. Φτιαχνόταν στα μέτρα της ο ρόλος. Την Ρένα γουστάριζαν , είτε να κάνει π.χ. την χαρτοπαίχτρα και την χήρα που ερωτεύεται, είτε την έτσι κι αλλοιώς στα ελληνικά μιούζικαλ του Δαλιανίδη. Πέθανε στα 82 της, είναι μια ακόμα σελίδα του ντόπιου θεάματος, του πολυδιαβασμένου βιβλίου, που όμως συνεχίζει να βλέπεται, να διαβάζεται.

Σε ζαχαροπλαστείο της Σπιανιάδας, της μεγάλης πλατείας της Κέρκυρας, πρωτοτραγούδησε στα 17 της η Ρένα Βλαχοπούλου που γεννήθηκε  Φεβρουαρίου το 1922 και πέθανε το 2004, σα σήμερα 29 Ιουλίου. Δημοσία δαπάνη η κηδεία της κι εκείνη την ημέρα όλα τα καταστήματα στο νησί ήταν κλειστά.

Ανήλικη ακόμα γνωρίστηκε με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κώστα Βασιλείου και παντρεύτηκαν το 1940. Εμφανίστηκε στην Αθήνα, φρεσκοπαντρεμένη στο «Όασις» του Ζαππείου, το λέγανε βαριετέ. Θίασος επιθεώρησης με Βέμπο, αδελφές Καλουτά, Ηρώ Χαντά, Μίμη Κοκκίνη, Γεωργία Βασιλειάδου, όλοι φιρμάρες της εποχής.

Δεύτερος γάμος το 1942 με τον μετέπειτα παράγοντα του Παναθηναϊκού Γιάννη Κωστόπουλο και τρίτο, το 1967, με τον άνδρα της ζωής της, τον επιχειρηματία Γιώργο Λαφαζάνη. Η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ