ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΜΕ ΤΟ NOBODY

 
Η κυρία της φωτογραφίας είναι μια σπουδαία Αγγλίδα και αξίζει να την γνωρίσουμε. Είναι η Άλις Όσβαλντ, η πρώτη γυναίκα που θα διδάξει ποίηση στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στο βρετανικό ιστορικό πανεπιστήμιο άρχισε να λειτουργεί έδρα ποιήσεως από το 1708. Και, τελικά, μετά από τρεις αιώνες μια βραβευμένη ποιήτρια, που έχει ξοδέψει τη μισή ζωή της μελετώντας αρχαία Ελλάδα, το 2019, σα σήμερα πρώτη Οκτωβρίου, ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του πατέρα της,καθηγητή στην Οξφόρδη.
Οι Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου έχουν φτιάξει την οργάνωση London Hellenic Rtize. Χρηματοδοτούν την έκδοση βιβλίων Άγγλων συγγραφέων με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό. Το 2020 καλύτερο βιβλίο βραβεύτηκε το ποιητικό έργο Nobody της Alice Oswald. Πρόκειται για ποίηση εμπνευσμένη από την Οδύσσεια του Ομήρου.
Η Άλις Όσβαλντ γεννήθηκε το 1966 στο Reading, είναι παντρεμένη με τον θεατρικό συγγραφέα Πήτερ Όσβαλντ, έχει τρία παιδιά και ζουν σε αγρόκτημα στο Ντέβον του Έξετερ.. Η αδελφή της είναι συγγραφέας και ο αδελφός της ηθοποιός. Η ίδια ασχολείται επιστημονικά και νε την κηπουρική, την οποία λατρεύει.
''Η ποίηση προωθεί τη φαντασία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο... '' λέει η 'Αλις Όσβαλντ.
Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΘΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ