20 χρονια χωρις τον Κωστα Ρηγοπουλο

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Μπορεί να έπαιξε σε πάνω από 30 ταινίες, αλλά αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι το θέατρο. Και οι ταινίες που έκανε ήταν κυρίως (πάνω από 20) στην δεκαετία του ’60. Ένας ευγενής και πολύ εργατικός άνθρωπος, που σκόρπισε απέραντη θλίψη - όταν έφυγε από την ζωή - στην γυναίκα και την κόρη του, ενώ τα κανάλια μετέτρεψαν σε “τσίρκο” εκείνες τις τραγικές στιγμές.

Ο Κώστας Ρηγόπουλος επίσης ανέβασε μια παράσταση με την Κάκια Αναλυτή που έχει το ρεκόρ της μακροβιότερης παράστασης του ελληνικού θεάτρου. Το “Αγάπη μου ουάουα”, έκανε συνολικά 2.500 παραστάσεις.

Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1930 και πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 2001. Εκτός από ηθοποιός ήταν παράλληλα θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1953 και εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στη σκηνή στο Θέατρο Κυβέλη στο έργο “Μια γυναίκα χωρίς σημασία” του Oscar Wilde όπου εκεί γνώρισε την 18χρονη τότε Κάκια Αναλυτή την οποία πολύ σύντομα παντρεύτηκε. Απέκτησαν μία κόρη, τη Ζωή Ρηγοπούλου, η οποία είναι κι αυτή ηθοποιός.

Πέθανε από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη μήνες πριν. Όταν τα πράγματα με την υγεία του επιδεινώθηκαν, έπεσε σε κώμα. Δεν γιόρτασε καν τα 70 του χρόνια. Έξι μήνες ήταν σε κώμα με την γυναίκα και την κόρη του νυχθημερόν στο προσκέφαλο του.

Η Κάκια Αναλυτή δεν μπόρεσε να το αντέξει όλο αυτό. Την καλούσαν συνέχεια στην…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ την συνέχεια:...nikosonline.gr