Ο ΑΓΙΑΣΤΗΣ, ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ

 

Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς είμαστε γύρω στα 800 με 900 χρόνια πίσω από την παραμυθένια σημερινή χρονολογία 2022. Άσε τι λένε τα χαρτιά και ο κόσμος όλος. Ήρθαν τα γαλλικά πολεμικά αεροπλάνα, τα Rafale, και τους έκανε… αγιασμό παπάς. Αναμάρτητος. Τσεκαρισμένος. Ούτε αγοράκια βλέπει και έχει την επιθυμία να τα χαϊδέψει, ούτε ανήλικες τσαμπερδώνες να τις παραπλανήσει στο κατηχητικό.

Έτσι που λες. Ο Θεός από πάνω βλέπει και δεν ''υπογράφει'' τον αγιασμό αεροπλάνου ή εκχιονιστικού που αυτές τις μέρες αμολύθηκε να ανοίξει το δρόμο από τα χιόνια. Ο αγιασμός για να ''πιάσει'' πρέπει ο ιερέας να είναι αγιασμένος και ο ίδιος.

Λέγαμε για τα ραφάλ που μας πούλησε ο Μακρόν και να ευχηθούμε σε καλή μεριά της   προεδράρας της Γαλλίας. Αυτά γινόντουσαν την εποχή των σταυροφοριών. Η αλητεία των ιπποτών είχε τον χριστιανικό σταυρό στον μανδύα και οι παπάδες ευλογούσαν σπαθιά και καταπέλτες για του Ιησού τη δόξα.

Έτσι και σήμερα. Δεν υπάρχουν ιππότες και σταυροφορίες, αλλά οι παπάδες μέσα στο κόλπο πάντα αγιάζουν ό,τι θέλεις, λιμουζίνες και τανκ, κομμωτήρια και ντισκοτέκ, αεροπλάνα και κότερα.

Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι κύριοι του παπαδαριού. Τους καλάνε και τους ζητάνε να κάνουν κι αυτοί το κόλπο τους.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ