ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ''ΜΥΣΤΙΚΟ'' ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

 
Ο άνθρωπος γεννήθηκε το 1916 και ακόμα να πεθάνει. Τι να του ευχηθούμε; Να τα εκατοστήσει, δεν σηκώνει. Κινδυνεύεις να σε παρεξηγήσει ό,τι κι αν ευχηθείς σε άτομο που έφτασε τα 106 χρόνια, όπως ο Αυστραλός Γκόρντον Αίουρς. ''Καλό θάνατο'' να του πεις, ''Να 'σαι ευτυχισμένος στις τελευταίες μέρες της ζωής σου''. 
Δεν λες τίποτα. Μόνο τον ακούς τι εκείνος έχει να μας πει, ποιο είναι το ''μυστικό της μακροζωίας'' του. Αν υπάρχει μυστικό... 
''Δεν κάπνισα ποτέ και ποτέ δεν ήπια αλκοόλ... '' αυτό λέει ο υπεραιωνόβιος. Έτσι λέει, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν κατάλαβα. Γιατί πεθαίνουν στα 50 και στα 70 άνθρωποι που δεν έβαλαν στο στόμα καπνό και ποτό; 
Όποιος, γυναίκα ή άνδρας, περνάει τα εκατό το ίδιο τον ρωτάνε. Και παθαίνεις... σύγχυση. Ένας λέει έζησα τόσο πολύ διότι δεν έφαγα ποτέ κρέας, άλλος ότι η μακροβιότητα μου οφείλεται στο ότι έτρωγα κάθε μέρα κρέας. Άλλος διότι γυμναζόμουν, άλλος διότι ποτέ μου δεν γυμνάστηκα. 
Στη φώτο ο μέχρι το 2013 μεγαλύτερος άνθρωπος στον πλανήτη, από τα νησιά Μπάρμπαντος, που πέθανε 113 χρονών και 90 ημερών.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ