ΠΙΟ ΑΓΡΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ... ΑΓΡΙΟ ΖΩΟ

 

Άγριο ζώο είναι αυτό που δεν έχει ανάγκη τον άνθρωπο. Αυτό που ζει στη φύση, και το ζώο, και το φυτό. Γεννιούνται και πεθαίνουν χωρίς να εξαρτάται ο κύκλος ζωής τους από τον αγριάνθρωπο. Από τον ιστορικό και εκπολιτισμένο άνθρωπο, που δεν έπαψε ποτέ να συμπεριφέρεται εχθρικά, επιθετικά, καταστροφικά στην άγρια ζωή του πλανήτη.

Αυτά τα ολίγα σήμερα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των άγριων ζώων και των άγριων φυτών. Αλήθεια, ποιο πλάσμα της φύσης είναι πιο άγριο; Ο λιοντάρης και ο τίγρης (φώτο), ο ελάφης και ο καμηλοπάρδαλης, που όπου βρίσκονται δεν ενοχλούν τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος; Ο οποίος άνθρωπος τα πολύ παλιά χρόνια, δεκάδες αιώνες πριν αρχίσει να ζει σε σπίτια, την έβγαζε με την άγρια φύση. Αυτή αποτελούσε την κύρια πηγή τροφής του.

Να, όμως, που το κυνήγι ο άνθρωπος κι όταν δεν είχε ανάγκη, το συνέχισε και ως... διασκέδαση. Ο απόλυτος αγριανθρωπισμός με κοστούμι.

Η άγρια φύση υποφέρει τις τελευταίες δεκαετίες από τον άνθρωπο. Τον αγριάνθρωπο που λειτουργεί αυτοκαταστροφικά. Κάνει κακό στο ίδιο του το σπίτι. Στο περιβάλλον του. Τι να πρωτοσώσει χαρακτηρίζοντας απειλούμενα με εξαφάνιση κάποια ζώα και κηρύσσοντας προστατευόμενες κάποιες περιοχές;

Διαβαστε ακομα:

Η ΤΙΤΟΥΜΠΑ, Η ΙΝΔΙΑΝΑ ΜΑΓΙΣΣΑ