Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΗΣ ΙΗΣΟΥΣ

 
Αναρχικός αλλά και gay ο ραβίνος που μύησε τον Ιησού τον Ναζωραίο. Μιλάει ο αποδυτηριάκιας. Μεγάλος, τεράστιος ο Χριστός, όμως όσο κι αν ήταν ταλαντούχος και χαρισματικός, στη διαφώτιση και στα απόκρυφα χρειαζόταν το συμπλήρωμα από τον μύστη. Και βρήκε τον κατάλληλο σε τούτον τον αιρετικό ρεμπάι που κουβαλούσε γνώσεις κι εμπειρίες ανεξάντλητες για τις ανθρώπινες σχέσεις, που δεν είναι γραμμένες στα κιτάπια. 
Ο εν λόγω ραβίνος, δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα, λόγω του πάθους του, αλλά και λόγω του αντικοινωνικού χαρακτήρος του, δεν προσφερόταν να του δώσουμε την φανέλα με το Νο 9. Επελέξαμε για σέντερ-φορ τον Τζήσας. Μακράν ο καλύτερος απ' όλους τους υποψήφιους. Ατελείωτο το νταηλίκι του. Δεν μάσαγε από τσαμπουκά. Το οποίο, βέβαια, το πήρε απ' αυτούς που έκανε παρέα για ένα διάστημα. Κάποιους αγριομαγκίτες νυχτόβιους που τον γνώρισαν τον Ιησού, πριν ο δικός σου βγει στο κλαρί.
Εκείνα τα χρόνια στην Γαλιλαία είναι τόσο κοντινά, μόλις δυο χιλιάδες και είναι πρόβλημα αν φαίνονται μακρυνά, χαμένα στο μύθο και στο θρύλο. Λάθος. Μόλις χθες έγιναν όλα όσα έγιναν. Κι αν δεν τα βλέπει κανείς σα χθεσινά γεγονότα είναι επειδή αδυνατεί να πλησιάσει την αλήθεια τους.

Ποιοι μαθητές του Κυρίου; Ο άνθρωπος που πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλον τον γιο της Μαρίας ήταν η Μαγδαληνή. Το πιο άγνωστο πρόσωπο είναι η Μαγδαληνή (φώτο). Μια αδήλωτη, χωρίς βιβλιάριο. Φουκαριάρα, ένα κορίτσι που είχε φάει πολύ ξύλο πιτσιρίκα από την μάνα της. Χωρίς πατέρα. Τι να λέμε. Δόθηκε στον παικταρά μ’ όλη την ψυχή της. Αφήστε τι γράφουν. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Ούτε με το νύχι του δακτύλου της δεν ακούμπησε τον Ιησού η Μαγδαληνή. Ούτε με τα μάτια της δεν τον ακούμπησε στο πρόσωπο. Εντάξει, το κορίτσι δεν ήταν και πολύ καλά στο μυαλό, ελαφρά ψιλοκουνημένη ήταν, όμως ο Ιησούς ήταν το μεγάλο της ταξίδι. Αυτή ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αληθινά προσκύνησε τον Χριστό, που τον δέχθηκε πνευματικά και θρησκευτικά.

Όσο για τον δάσκαλο του Ιησού που λέγαμε, τον ραβίνο που τον φώτισε και τον πρωτοδιαφώτισε, να το πούμε κι αυτό. Ποιο; Δεν άργησε να γίνει μαθητής του. Ναι, ο δάσκαλος έγινε μαθητής. Όχι απόστολος. Ούτε τον ακολούθησε με τους δώδεκα. Μαθητής, διότι διδάσκοντας τον Χριστό μάθαινε κιόλας απ’ αυτόν.

Διαβαστε ακομα:

Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΗΤΑΝ Η ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΡΝΗ;