ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ, ΦΕΥΓΩ, ΠΟΥ ΠΑΩ ΜΗ ΡΩΤΑΤΕ...

 

Η δημοφιλέστερη Γαλλίδα, μέχρι και σήμερα. Δεν ήταν Γαλλίδα, Ιταλίδα ήταν, και δεν γεννήθηκε στην πατρίδα της. Η Νταλιντά. Πολιτογραφήθηκε Γαλλίδα και θεωρείται η Γαλλίδα που περισσότερο από κάθε άλλη επηρέασε τις Γαλλίδες. Τεράστιο όνομα. Ξεκίνησε για ηθοποιός η Γιολάντα Τζιλιότι, έγινε τραγουδίστρια και πούλησε εκατομμύρια δίσκους. Με γαλλικά λόγια τραγούδησε Τα Παιδιά του Πειραιά του Χατζηδάκι, τον Ζορμπά του Θεοδωράκη και το Ντιρλαντά του Διονύση Σαββόπουλου. Αυτοκτόνησε το 1987 στα 54 της χρόνια, και σταμάτησε το μπαράζ αυτοκτονιών των εραστών της.

Άσχημα παιδικά χρόνια στην Αίγυπτο, όπου Ιανουάριο του 1933 γεννήθηκε η Γιολάντα που έγινε Dalida. Από φτωχή και προβληματική οικογένεια. Γεννήθηκε για να αγαπιέται, από άτομα και από τον κόσμο. Η πολυαγαπημένη των Γάλλων. Όλες οι ερωτικές της σχέσεις, και δεν ήταν λίγες, αποτυχημένες και περιπετειώδεις. Πρώτος γκόμενος ο Αλαίν Ντελόν, πριν ακόμα γίνει φίρμα αυτός.

Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, όπου γίνεται κάθε χρόνο ο διάσημος διαγωνισμός τραγουδιού. Το 1967, μόλις έχει αρραβωνιαστεί το κορίτσι με τον τραγουδοποιό Λουίτζι Τένκο, ο οποίος απέτυχε, δεν άρεσε το τραγούδι του. Πήγε στο δωμάτιο του και πυροβόλησε το κεφάλι του. Το 1975 άλλος τραγουδιστής, Μάικ Μπραντ στοόνομα,  με τον οποίον συνδεόταν ερωτικά η Νταλιντά, πήδησε στο κενό από το μπαλκόνι του διαμερίσματος του. Νεκρός κι αυτός.

Όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο περισσότερο πετυχημένη γινόταν η Νταλιντά. Παντρεύτηκε τον μάνατζερ Μορισαί, κι αυτός αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κρανίο το 1961. Είχε πολυετή σχέση με τον παρουσιαστή της τηλεόρασης Ρισάρ Σανφραί, αυτοκτόνησε αυτός εισπνέοντας καυσαέρια από το αυτοκίνητο του. Δεν είναι βέβαιο το love story της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν.

Δεν έκανε παιδιά η Νταλιντά. Το 1967 ήταν έγκυος από 22χρονο φοιτητή, έκανε έκτρωση κι αυτό την κατέστησε στείρα.

Το 1987 η νύχτα είχε πατήσει στις 3 Μαίου, σα σήμερα, όταν η τραγουδίστρια αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Άφησε σημείωμα με τις εξής λέξεις: "La vie m'est unsupportablePardonnez-moi." («Η ζωή μου είναι ανυπόφορη. Συγχωρέστε με»).

Δεν άντεξε άλλο. 

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ...