Πως θα γινει το Παρκο Τατοιου;

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Το Τατόι βγήκε και πάλι στην επιφάνεια. Το 2015 το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε δώσει σχέδιο στο οποίο υπήρχε το πλάνο αξιοποίησης του κτήματος. Η πρόταση προέβλεπε την μετατροπή του κτήματος σε πάρκο αναψυχής, στο οποίο κυρίαρχο ρόλο θα έχει ο συνδυασμός πολιτισμού και φυσιολατρικών δραστηριοτήτων.

Τα χρόνια περνούν, τα “μαγειρέματα” δίνουν και παίρνουν και τώρα τα σχέδια άλλαξαν πάλι. Θα το κάνουν λέει πιο χλιδάτο. Γιατί άραγε, για να μην μπορεί να πηγαίνει ο κόσμος, αλλά μόνο οι προνομιούχοι, οι λεφτάδες και η ελίτ;

 Θα διαμορφώσουν πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο, υπηρεσίες wellness – spa και εστίασης και χώρους για πολιτιστικές δραστηριότητες – λέει.

Αν πάτε στο κτήμα Τατοΐου μια Κυριακή πρωί, θα εκπλαγείτε με το πλήθος των επισκεπτών του. Κανείς δεν περιμένει να συναντήσει τόσο πολύ κόσμο, σε ένα μέρος που είναι καθόλου διαφημισμένο. Το πρώην βασιλικό κτήμα, που κατέληξε το 2003 στην ιδιοκτησία του Δημοσίου ύστερα από μια πολυετή δικαστική διαμάχη, είναι ένα κρυμμένο διαμάντι, παρά την εγκατάλειψη τόσων χρόνων. Η μελέτη αξιοποίησης, που πραγματοποιήθηκε ολοκληρώθηκε το 2012, αλλά παρέμενε 10 χρόνια στα συρτάρια για λόγους που όλοι φανταζόμαστε – (μαγειρέματα).

Σε δύο χρόνια από σήμερα τίποτα δεν θα θυμίζει τις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις των πρώην βασιλικών ανακτόρων του Τατοΐου, λένε οι αρμόδιοι. Τότε – το 2015 – το σχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης για την αξιοποίηση του κτήματος προέβλεπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr