ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΞΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟ ΠΟΛΕΜΟ

 
Ο κύριος της φωτογραφίας είναι αυτό που λέμε προσωπικότητα στην στρατιωτική Ιστορία της Γερμανίας. Και θεωρείται ο εισηγητής και εφαρμοστής του ''Κεραυνοβόλου Πολέμου''. Το όνομα του Χάιντς Γκουντέριαν, γεννήθηκε στα εδάφη της σημερινής Πολωνίας Ιούνιο του 1888 και πέθανε το 1954, σα σήμερα 14 Μαίου.

Κεραυνοβόλος πόλεμος. Ξεκινάει το έργο από τον μέγα στρατηλάτη Φίλιππο Β’ (382- 336 π.Χ.), τον Μακεδόνα πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο οποίος έβαλε το ιππικό μπροστά από το πεζικό κι άλλαξε τα δεδομένα της πολεμικής τέχνης. Ο Γερμανός Γκουντέριαν μιμήθηκε τον Φίλιππο, που πιτσιρικάς ήταν σε ερωτική σχέση με τον μεγάλο Θηβαίο Επαμεινώνδα (418 – 362).

Επαμεινώνδας και Πελοπίδας (410 – 364), οι δυο πολύ μεγάλοι Θηβαίοι στρατηγοί, είναι οι δημιουργοί της ''Λοξής Φάλαγγας''. Να τα πούμε με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια: Λοξή φάλαγγα είναι ένα διαφορετικό στήσιμο της φάλαγγας που κέρδισε τους Σπαρτιάτες στη Μάχη των Λεύκτρων. Στη μάχη που δόθηκε στα Λεύκτρα Βοιωτίας, το 371.

Ο Γερμανός Γκουντέριαν ήταν στις διαβιβάσεις στο Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Στο Β΄παγκόσμιο πόλεμο η θεωρία του στον αποκαλούμενο ''κεραυνοβόλο πόλεμο'' εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Πολωνία και στηρίχθηκε στο ΤΑΠ, Ταχύτητα- Αιφνιδιασμός- Πρωτοβουλία.

Διαβαστε ακομα:

''ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ!'', ΑΠΛΑ ΕΝΑ... ΣΥΝΘΗΜΑ