ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

 
Είναι κάποιοι που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν και αμολιούνται στα πέρατα της γης και ψάχνουν... Εγκαταλείπουν οικογένεια, παρέες και τη λεγόμενη κανονική καθημερινότητα και την πέφτουν στη δική τους ''τρέλα''. Συμπαθητική κατάσταση, διότι οι άνθρωποι δεν ενοχλούν... Αντίθετα έρχονται κάποια στιγμή και λένε τι βρήκαν. Μ 'ένα άρθρο και σχετικές φωτογραφίες σε επιστημονικό περιοδικό δημοσιοποιούν τι ανακάλυψαν, αυτό που δεν το είχε διαπιστώσει ουδείς άλλος μέχρι σήμερα...
Οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν 390 μετρημένες ''λέξεις'' στην επικοινωνία τους! Να το μάθει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Αυτό υποστηρίζει μια ομάδα ''τρελών'' που πήγαν στην Ακτή Ελεφαντοστού και μελέτησε τους πολύπλοκους συνδυασμούς φθόγγων και κραυγών, ας τις πούμε ''φωνημάτων'' του ανθρωποειδούς θηλαστικού.
Οι χιμπατζήδικες ''λέξεις'' δεν ακούγονται βέβαια σαν τις ανθρώπινες. Αυτά τα ζώα, της άγριας φύσης είναι πολύ κοινωνικά, αρέσκονται σε επαφές, έχουν αναπτύξει το δικό τους λεξιλόγιο, με επαναλαμβανόμενες ''συλλαβές'' που βγαίνουν από τα λαρύγγια τους.
Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο λόγος να μάθουμε τούτο και το άλλο εμείς οι άνθρωποι, όταν επί της ουσίας είμαστε ίδιοι όπως είμασταν χιλιάδες αιώνες πριν. Το μόνο επί της ουσίας που άλλαξε, χωρίς και να μας αλλάξει, είναι η τεχνολογία. Τους φόβους για το θάνατο διατηρούμε, την ατομικότητα μας δεν την  ξεχνάμε, κι όταν έσκασαν μύτη τα μεγάλα ιδανικά, μας αρέσανε, αλλά ποτέ δεν τα υιοθετήσαμε στην πράξη.
Διαβαστε ακομα:

Η ΙΔΕΩΔΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ