Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ... ΨΕΥΤΟΘΑΥΜΑΤΑ

 
Κόσμος και κοσμάκης πήγε στο εκκλησακι  των αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό. Είναι η απάντηση του λαού στις κατηγορίες, μάλιστα από μητροπολίτη, ότι χρόνια τώρα στο συγκεκριμένο ναό γίνονται παραμύθι φούρναρης θαύματα. Και μετά τη καταγγελία του Νεκτάριου, μητροπολίτη Αργολίδος, έβγαλε εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος και συνέστησε στους πιστούς να προσέχουν διότι κυκλοφορούν ψευτοπροφήτες. Μη σας πιάνουν κορόιδο με ψευτοθαύματα.
Τι να την κάνει την πίστη ο πιστός όταν η θρησκεία με κοτζάμ αγίους δεν κάνει τα κόλπα της. Τα μαγικά της. Γιατί να πιστέψει ο άλλος έναν θεό κι έναν προφήτη όταν είναι αδύναμος όπως ο περιπτεράς στη γωνία ή ο σουλατσαδόρος λαχειοπώλης. Μήπως ο Χριστός είπε ''Μ' έστειλε ο πατέρας μου... '' χωρίς να είναι σε θέση να κάνει κάποιον τυφλό να βλέπει, κάποιον σακάτη να περπατάει;
Ή πιστεύει ο κόσμος ή δεν πιστεύει. Κι όταν πιστεύει γουστάρει ο άγιος της θρησκείας του να έχει τη δύναμη του θαύματος. Έτσι πάει. 
Ο παπάς στο ναό του Λυκαβηττού έβαλε τα κλάματα. Για τις ψευτιές που λένε ότι δεν γίνονται θαύματα. Καμιά σημασία έχει τι λέει ο ιερέας. Σημασία έχει ότι ο κόσμος, οι πιστοί θέλουν θαύματα. Έστω και ψευτοθαύματα. Δώστε θαύματα απίθανα στο λαό, που πιστεύει στη θρησκεία, όχι σε τίποτα ταχυδακτυλουργικά τρυκ σε τσίρκο και βαριετέ .  
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΡΙΤΣΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ