ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΛΛΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΝΗ...

 
Είναι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής που γεννήθηκε ποτέ. Ο Ναπολιτάνος Ενρίκο Καρούζο. Όχι, δεν θα ήταν Μεσόγειος. Τον ακούς και φεύγεις. Πού πας; Εκεί που σε στέλνει η ευλογημένη από όλους τους ανέμους φωνή του Καρούζο. Στον εαυτό σου.
Έχει πρόβλημα όποιος ακούει Καρούζο και επιτόπου δεν κόβει εισιτήριο στο δρόμους του σύμπαντος. Έχει ελλείψεις, εάν και με τη βοήθεια της κορυφαίας φωνής δεν επικοινωνεί με το υπερπέραν, το πέραν του πέρατος.

Enrico Caruso - La Donna e Mobile

 

Αυτά τα ψιλά με αφορμή ότι ο Ιταλός τενόρος, της όπερας βέβαια, το 1902, γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης που η φωνή του αποτυπώνεται σε δίσκο γραμμοφώνου. Σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μιλάνο ηχογραφεί δέκα άριες και εισπράττει το σεβαστό ποσό των 5.000 δολαρίων.

Ο Enrico Caruso γεννήθηκε Φεβρουάριο του 1873 και πρωτοεμφανίστηκε στη Νάπολι τον Μάρτιο του 1895. Μετά από τρισήμισυ χρόνια πήρε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο και τον Μάιο του 1902 τραγουδάει στο Coven Garden, στο Λονδίνο

Πέθανε μόλις 48 χρονών, ΤΟ 1921, σα σήμερα στις 2 Αυγούστου, και με φρικτό θάνατο, σε ξενοδοχείο. Μορφίνη του δίνανε να κοιμηθεί, να μην πονάει. Μας άφησε τη φωνή του στους δίσκους, κοντά στα 300 τραγούδια.
Διαβαστε ακομα: