ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΣΟΥ

 
Περνιέσαι για δημοσιογράφος επειδή κυνηγάς τον τζόγο; Ούτε ποδοσφαιριστής είσαι, ούτε προπονητής, πρόεδρος, διαιτητής, ο έτσι της ΕΠΟ, ο κάθε νταραβεριτζής. Άστους όλους αυτούς να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, που δεν έχει καμία σχέση, καμία σκοπιμότητα με την επιδίωξη κέρδους από το στοίχημα.Ο καθένας την πάρτη του, για άλλο σκοπό.

Εσύ, λοιπόν, ο τζογαδόρος, με τα λεφτουδάκια σου, τους ακούς να μιλάνε για στημένα ματς. Για ύποπτα παιχνίδια. Για προκάτ αποτελέσματα. Για παρασκήνιο του ποδοσφαίρου. Για διαιτητές κοράκια αληθινά. Για προέδρους ΠΑΕ που λαμογιάρουν με τον ισχυρό, τους ισχυρούς της πιάτσας. Ακόμα βλέπεις στην πασαρέλα νόμιμους και παρακρατικούς μπουκ που δήθεν ή πράγματι έχουν διασυνδέσεις με κάποια, κάποιες ΠΑΕ. Ένα σωρό πράγματα, πονηρά και εντυπωσιακά, κυκλοφοράνε κι εσύ ψάχνεσαι. Γιατί τα λένε όσοι τα λένε; Να καταγγείλουν. Να ζητήσουν ευθύνες. Να, να, να...

Είπαμε. Όλοι έχουν τα δικά τους συμφέροντα. Πέρα απ' αυτό. Όλα αυτά που λέγονται και γράφονται, ύπουλα και με νόημα, πράγματι ισχύουν ή είναι παραμύθια; Κι αν ισχύουν, μήπως είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά. Μήπως οι φυλλάδες και οι πονηροί δημοσιογράφοι για να παραστήσουν ότι είναι στα κόλπα, τα παρουσιάζουν υπερβολικά.

Δεν ασχολείσαι! Εδώ είμαστε. Δεν ασχολείσαι! Όπως στο λέω. Είσαι εκτός κόλπου αν περιμένεις να ποντάρεις αφού πρώτα βγάλεις συμπέρασμα. Ποιο συμπέρασμα; Σε παρακαλώ.

 

Δεν ασχολείσαι. Που σημαίνει δεν γίνεσαι πρεζόνι και κάνεις σαν τρελός για τη δόση του. Να ψάχνεις, δηλαδή, αν παίζει ή όχι τίποτα αλεπουδιάρικο σ’ ένα ματς. Να την πέσεις κι εσύ, μη μείνεις στην απ' έξω και να κονομήσεις. Να μην κάτσεις μακριά, μη πιαστείς κορόιδο στον ύπνο. Δεν πάει έτσι, κύριε.
Ό,τι βλέπεις εσύ σ’ ένα παιχνίδι. Περιορίσου σ’ αυτά που εσύ σκαμπάζεις. Είναι αρκετά, με καθαρό μυαλό, να σε οδηγήσουν, στη σωστή πρόβλεψη. Απεναντίας, αν δώσεις βάση στους πονηρούς της πιάτσας, αν λάβεις υπ ' όψιν το ένα και το άλλο, το πιθανότερο είναι να μπερδευτείς . Είπαμε. Ούτε δημοσιογράφος είσαι, ούτε ντετέκτιβ. Παίκτης είσαι.
 
Έστω ότι τα περισσότερα, ακόμα κι όλα που βγαίνουν στον αέρα, είναι αλήθεια. Εσύ τι είσαι, ανακριτής, δικαστής, δικαστικός ρεπόρτερ, ερευνητής; Να αρχίσεις το ψάξιμο στο παρασκήνιο. 
Ο Παρασκευάς μου το έλεγε. Παίζω με το δικό μου μάτι, όχι με τους ψιθύρους και τις φήμες. Μ' αυτά δεν ασχολούμαι. Δεν επηρεάζομαι, δηλαδή Αυτά έλεγε ο γκουρού του στοιχήματος.
Με την ευκαιρία: Περισσότερα στον αριθμό από τα στημένα ματς είναι εκείνα που δεν στήθηκαν. Δεν ''έπιασε'' το στήσιμο στο στημένο ματς, όσο κι αν το δούλεψαν.
Διαβαστε ακομα:

ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΦΙΛΑΣ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ