ΚΟΡΗ ΜΠΑΜΠΑ, ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ

 

 

Ζηλεύεις τη ζωή που έκανε. Γιατί, παρακαλώ, ο αόριστος χρόνος; Γιατί βγαίνει από το λογαριασμό το παρόν, και το μέλλον. Δεν πέθανε το κορίτσι, των 85 χρονών κορίτσι που πάντα συνεχίζει να είναι ο εαυτός της. Όπως γουστάρει εκείνη, όχι όπως θα την ήθελε ο ξενέρωτος μπαμπάς, η συντηρητική κοινωνία. Κάνει τη ζωή της, με τους έρωτες της, τους γάμους της, τις περιπέτειες της, κι αν δεν τις συναντά στο δρόμο της ζωής της, θα ψάξει να τις βρει. Σιγά τα δύσκολα, αρκεί να το ζητάει το αίμα της. Πρωτοβουλίες έξω από το σινεμά, μακριά από τη δουλειά της, για τις οποίες χαρακτηρίζεται πολιτικοποιημένη, ακτιβίστρια, γκουρού του fitness. 
My Life So Far, ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της, που πράγματι της φοριέται γάντι. Γεννήθηκε το 1937, σα σήμερα 21 Δεκεμβρίου, η Jane Fonda, κόρη του διάσημου και σπουδαίου Αμερικάνου ηθοποιού Χένρυ Φόντα. Ηθοποιός έγινε και ο γιος, μακαρίτης αυτός, ο Πήτερ, περίπτωση απογοητευτική, παρ’ ό,τι του δόθηκαν ευκαιρίες να κάνει καριέρα στο σινεμά.
Η κόρη μπήκε στο παιχνίδι στην αρχή ως μοντέλο, αλλά σύντομα και αποστασιοποιήθηκε από τον πατέρα της και αποκάλυψε το ταλέντο της, με συνέπεια να εξελιχθεί σε κυρία, δηλαδή σε κυρίαρχη του εαυτού της. Πήρε και δύο Όσκαρ.
Αντίθετη στον πόλεμο του Βιετνάμ η Τζαίην Φόντα. Στη μόδα ήταν οι σχετικές διαμαρτυρίες, αλλά η κυρία το παρατράβηξε. Ελεύθερη χώρα η Αμερική! Την χαρακτηρίζει η ελευθερία να μπουκάρει σε όποιο ξένο κράτος αποφασίζει για τα συμφέροντα της. Και επειδή είναι και δημοκρατική η πλανηταρχία ανέχεται τις αντικυβερνητικές, τις αντιαμερικάνικες, τις αντικαθεστωτικές σουσουράδες τύπου Τζαίην Φόντα.
Πρώτος γάμος της Φόντα με τον μακαρίτη Ροζέ Βαντίμ, αφού αυτος είχε παντρευτεί την κορυφαία γυναίκα του πλανήτη Μπριτζίτ Μπαρντώ και την Δανέζα Άνετ Στρόιμπεργκ, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε τον Έλληνα εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο. Αυτόν που κατηγορήθηκε ότι νταραβεριζότανε σε πετρελαϊκές μπίζνες με τους τζιχαντιστές. Κάνουμε και ολίγον κουτσομπολιό με την ευκαιρία.

Δεύτερος γάμος της Τζαίην Φόντα μ’ έναν περίεργο ακτιβιστή, τρίτος με τον ιδιοκτήτη του CCN Τεντ Τέρνερ. Το κορίτσι πάτησε την ένατη δεκαετία της ύπαρξης της και, αφού έκανε τις πλαστικές της στο πρόσωπο και αφαίρεσε όγκο από το στήθος, μέχρι πρόσφατα ήταν διαθέσιμη συναισθηματικά, ερωτικά.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ