ΜΙΑ ΤΣΟΥΧΤΕΡΗ ΜΕΡΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥΣΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

 
Το καθεστώς στη Σοβιετική Ένωση έπεσε και οι Μοσχοβίτες έφτιαξαν ουρά ατέλειωτη για να πάρουν την πρώτη γεύση, στην πραγματικότητα να έχουν την πρώτη τους επαφή με τον καπιταλισμό. Με τον κόσμο της Δύσης. Είναι η τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, το 1990, και ο συνωστισμός στην πλατεία Πούσκιν είναι απίστευτα μεγάλος, ποταμιαίος πριν ανοίξει το πρώτο εστιατόριο McDonald' s. Στην ουρά, από τα άγρια μεσάνυχτα εκείνοι τη χειμωνιάτικη παγωμένη μέρα και στο περίμενε να δοκιμάσουν για πρώτη φορά το Big Mac. 
Στη συνέχεια, βέβαια, κι άλλες δυτικές εταιρείες, άλλα καπιταλιστικά brand άρχισαν την επιχειρηματική τους επέκταση στην Σοβιετική Ρωσία, την άλλοτε Μέκκα του σοσιαλισμού. Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο η Ρωσία έκανε στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, η στάση της Δύσης άλλαξε απέναντι στον Πούτιν. Μετά από 32 χρόνια η αλυσίδα McDonald' s με 62.000 εργαζόμενους στα 850 καταστήματα της έβαλε λουκέτο στη Ρωσία πριν από λίγους μήνες. 
Μόλις προ ημερών το κενό των McDonald' s το κάλυψαν οι Ρώσοι με ίδια εστιατόρια, με άλλο όνομα βέβαια. Τα προϊόντα, μπέρκερ κι άλλα, θα είναι τα ίδια, στο ίδιο αμερικάνικο στυλ, αλλά με άλλη φίρμα.
Διαβαστε ακομα:

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ