ΔΕΜΕΝΟΙ ΑΙΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΓΕΙΤΟΝΑ

 

Η 25η Μαρτίου είναι η μεγάλη σου ημέρα, κύριε Έλληνα. Έτσι αξιολογείται από την Ιστορία του γένους των Ελλήνων, των νεοελλήνων, μη μπερδεύουμε τα πατριωτάκια της αρχαιότητας. Άλλο έργο εκείνοι, άλλες κουφάλες. Το 1821 έγινε ο ξεσηκωμός, και τελικά μετά από επτάμισυ χρόνια οδήγησε στη διαδικασία της ''ανεξαρτησίας'' και αφού ο Τούρκος κατακτητής υπέστη τη συντριβή στη ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Δεμένη η Ιστορία μας με τον Τούρκο, αυτόν τον κακό γείτονα. Μας κλήρωσε και τυχαίνει να είναι ισχυρώτερος και μεγαλύτερος σε μπούγιο. Η κορυφαία σου ανάταση, κύριε Σέληνα, είναι αυτή του 1821 και η μεγαλύτερή σου καταστροφή εκείνη του 1922. Η αποκαλούμενη Μικρασιατική. Είναι πράγματι η μεγαλύτερη ζημιά που υπέστη το έθνος και ακόμα την πληρώνει.

Τι ξέρει ο Έλληνας, ο μέσος Έλληνας για το ελληνικό 1821; Λέω ελληνικό διότι παρόμοιο νταηλίκι έχουν να επιδείξει και οι Σέρβοι, και οι Βούλγαροι, οι οποίοι επίσης, ήταν για αιώνες οθωμανοκρατούμενοι. Διαφορετικό το άχτι των άλλων βαλκανικών λαών, διαφορετικό το ελληνικό. Λέμε για τους Έλληνες, τους σημερινούς, αν γνωρίζουν τα βασικά περί της Ιστορίας τους. Τα βασικά της κορυφαίας ημέρας της νεώτερης Ιστορίας, της 25ης Μαρτίου, που αρκετοί τη μπερδεύουν με το... 1940, όπως την 28η Οκτωβρίου την πιστώνουν στο... 1821.

Τα έχουμε δει αυτά. «Τι ξέρετε για την 25η Μαρτίου;» ρωτάνε στο δρόμο από διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης και κάποιοι Έλληνες δεν γνωρίζουν, άλλοι λένε για την αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς, και οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν αδυναμία να απαντήσουν σωστά και οι μαλάκες γελάνε. Φοβερό, ε; Να μη ξέρεις το όνομα σου και να χαχανίζεις. Όταν δεν γνωρίζεις τι συνέβη στις 25 Μαρτίου 1821 και τι στις 28 Οκτωβρίου 1940 είναι σα να 'σαι παράνομος μετανάστης και κυκλοφορείς στην Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο. Με ψεύτικο όνομα.

Διαβαστε ακομα:

ΚΕΦΑΛΑΣ Ο ΛΑΟΣ, Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ... ΟΝΟΜΑ