ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΑΝΙΑΡΗ ΠΑΠΑ ΔΕΝ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ

 
Χάνει η Νάπολι με τον αξεπέραστο Μαραντόνα στην ενδεκάδα. Ό,τι πιο άσχημο για τον οπαδό της ομάδας. Να, που λόγω μιας ήττας. γλύτωσε και δεν κάηκε ζωντανός με τους γονείς του ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, και Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2013, ο Ναπολιτάνος Πάολο Σορεντίνο. Ήταν 16 χρονών, πήγε στο γήπεδο και δεν ήταν στο οικογενειακό εξοχικό που έγινε λαμπάδα από ζημιά στο σύστημα θέρμανσης.
Περίπτωση αυτός ο 53 χρονος Σορεντίνο. Προέκυψε ταλέντο και με δουλειές εμπορικές στο σινεμά χωρίς να έχει σπουδάσει κινηματογράφο. Πετυχημένη κάθε καινούργια ταινία του  ή σειρά για την τηλεόραση. Είχε κάνει εντύπωση με το πρώτο του σήριαλ The Young Pope, Ο Νεαρός Πάπας, με πρωταγωνιστή τον κυριλάτο αρχιτσόγλανο Τζούντ Λω (φώτο). Το 2017 παίχθηκε και στις ΗΠΑ αυτή η σειρά των δέκα επεισοδίων.
Ένας Πάπας της Ρώμης μαγκάκος, λες και τον βλέπεις όχι στους σεπτούς χώρους του Βατικανού αλλά σε μπαρ με πούρο, και στην πισίνα της έπαυλης του. Καπνίζει, βρίζει, πίνει κόκα κόλα. Σύμφωνα με το σενάριο είναι καρδινάλιος από τις ΗΠΑ, και στα 47 του χρόνια κιόλας γίνεται Πάπας. Ρόλος κομμένος και ραμμένος για τον Jude Law.
Ο Ναπολιτάνος Σορεντίνο, αλητόφατσα ο μπαγάσας, έκανε και την ταινία με τίτλο Το Χέρι του Θεού. Η σκέψη παραπέμπει στον Μαραντόνα και στο γκολ με το χέρι εναντίον της Αγγλίας, όμως είναι μια ιστορία οικογενειακής τραγωδίας, άσχετη με μπάλα 
Η φανταστική ιστορία, για τούτον τον περίεργο τηλεοπτικό Πάπα, φωτίζει τα άδυτα του Βατικανού, τις κακίες των ρασοφόρων, τον κόσμο του παπαδαριού, από τον οποίο απουσιάζουν θηλυκά. Δεν γίνεται, όμως, κινηματογραφική δουλειά χωρίς γυναίκες. Ο και σεναριογράφος Σορεντίνο βάζει στο έργο του αδελφή Μαίρυ, να είναι η σύμβουλος του αντισυμβατικού Πάπα, και την Σοφία, υπεύθυνη στις δημόσιες σχέσεις του.

Πουλάει το κακό. Πάντα. Δεν θα δει ο άλλος στο σινεμά έναν γλυκανάλατο πατριάρχη. Έναν πρωθυπουργό να εφαρμόζει το νόμο. Έναν επιχειρηματία να μην κάνει ματσαραγκιές.

Κανένα πρόβλημα για τη θρησκεία, επειδή η λογοτεχνία και ο κινηματογράφος παρουσιάζουν έναν αρχιερέα... διαφορετικό. Σκανταλιάρη. Σεξουλιάρη. Πονηρό. Ποτέ δεν κλονίστηκε η πίστη των ανθρώπων και από την εγκληματική δράση των ιερέων, και αρχιερέων.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ