ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΡΔΗ

 
Πέρασαν εννέα χρόνια από το θάνατο του  Αντώνη Βαρδή, στις 2 Σεπτεμβρίου. Παρέα με άτομα όλοι λίγο πολύ ασχολούνται με την μουσική και το ελληνικό τραγούδι, Ήρθε η κουβέντα στον Αντώνη Βαρδή και ακούστηκαν πολύ ωραία πράγματα. Δύο τύποι, άνδρας ο ένας, γυναίκα η  άλλη, διαχώρισαν την θέση τους. Ο ένας είπε ότι ο Βαρδής είναι υπερεκτιμημένος και η άλλη ότι ήταν συμπλεγματικό άτομο, χωρίς σαφή προσδιορισμό στις επιλογές του και ότι από ένα σημείο και μετά επαναλάμβανε τον εαυτό του. Αποφασίσαμε να τα βάλουμε κάτω και να δούμε τα υπέρ και τα κατά…

Υπέρ του Αντώνη Βαρδή:

· Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών συμμετείχε στο ποπ συγκρότημα Vikings. Ο Βαρδής έγραψε και κυκλοφόρησε τη μεγαλύτερη ίσως επιτυχία τους, την αγγλόφωνη μπαλάντα Catherine, και την υπέγραψε ως Toni Vardis. Οι Vikings διαλύθηκαν το 1970

· Ηταν καλός μουσικός και στα πρώτα του βήματα ξεκίνησε να εργάζεται ως κιθαρίστας σε μπουάτ στην Πλάκα, αρχικά με τον Δήμο Μούτση και τον Μανώλη Μητσιά. Ακολούθησαν συνεργασίες με Λοϊζο, Νταλάρα κ.α.

· Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης. Το τραγούδι, Πόσο Πολύ σε Αγάπησα, το είπε ο Γιώργος Νταλάρας και από εκεί ξεκίνησε η σοβαρή επαγγελματική ενασχόληση του Βαρδή με τη σύνθεση.

Κατά του Αντώνη Βαρδή:

· Δεν γίνεται να το παίζεις κουλτούρα και από την άλλη να ξεκατινιάζεσαι σε ευτελή έντυπα με την Μαραγκόζη!

· Δεν γίνεται να συνεργάζεσαι με τον Καζαντζίδη και τους Κατσιμίχα σε ένα δήθεν πολιτικό –κοινωνικό τραγούδι και μετά να τρέχεις να συνεργάζεσαι με την Γαρμπή.

· Δεν γίνεται από τις μπουάτ στην Πλάκα ξαφνικά να βρίσκεσαι και να τραγουδάς στα μπουζούκια!

· Δεν γίνεται να είσαι ο Βαρδής και να πας να ανακατευτείς με την Άσπα, τον Νότη Χριστοδούλου κ.α. και να βρίζεσαι με τον Ανδρέα Μικρούτσικο στο μουσικό reality, Fame Story 1, του Ant1!

 Μένω άφωνος. Τι να πω! 
Διαβαστε ακομα:

ΝΑ 'ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ