ΤΟ 'ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ Ο ΠΑΠΑΣ

 
Πόλεμος στη Γάζα. Θα γινόταν. Στο πρόγραμμα ήταν. Ανοικτή πληγή, επικίνδυνη ανά πάσα - πάσα - στιγμή να ξεκινήσει το παιχνίδι με καταστροφές και θανάτους. Κι όσοι είναι στην  απ' έξω .από την κόλαση, αντί να προβληματίζονται τι συμβαίνει και γιατί, το παίζουν αφελείς θεατές. Και λένε την ιστοριούλα της. Ότι φταίνε οι Παλαιστίνιοι, οι Ισραηλινοί, οι όποιοι. Το κανείς δεν φταίει δεν το ξέρουν. Ούτε το άλλο, το πιο σπουδαίο, ότι δεν έχει καμιά σημασία ποιος είναι αυτός που αξίζει τις κατάρες.
Κι έχεις τον Πάπα της Ρώμης, αμολάει κι αυτός το ανέκδοτο του. Στην οικουμένη όλη, στο παγκόσμιο ακροατήριο ο Φραγκίσκος, σαν άνθρωπος του Θεού, είπε την τεράστια κουβέντα: ''Να προσευχηθούμε για την ειρήνη στο Ισαρήλ και την Παλαιστίνη... ''. Το είπε ο Πάπας της Ρώμης και το ΄βγαλε το μεροκάματο, δεν λέω. Δεν κάθεται τζάμπα στο θρόνο του ο αρχιερέας των καθολικών, δεν το λέω αυτό. Κάνει κι αυτός μια δουλειά. Μπράβο του, δεν κρατάει το στόμα του κλειστό. Λέει ότι πρέπει να σιγήσουν τα όπλα. να σταματήσουν οι επιθέσεις.
Μην το λησμονούμε. Πιστεύουν στον Θεό και οι μεν και οι δε. Και οι Εβραίοι και οι Παλαιστίνιοι. Σε πιστούς απευθύνεται ο Πάπας, όχι σε τίποτα κοπρόσκυλα άθεους, άπιστους.
Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΚΙΑΠ