ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ

 
Έργο τέχνης. Απόλυτο. Τέλειο. Όποιος το επισκεφθεί σίγουρα θα συμφωνήσει πως είναι αδύνατον να είχε στηθεί καλύτερο. Πληρέστερο. Νέο γήπεδο της ΑΕΚ δεν νοείται, δεν υπάρχει χωρίς ''το Μουσείο της Ψυχής μας'', όπως έτσι απλά, και γνήσια, το χαρακτήρισαν οι δημιουργοί του. Γεννημένο μέσα σε μια φωλιά του νέου γηπέδου, στη Φιλαδέλφεια.
Ο ελληνισμός της Ιστορίας και της Μικράς Ασίας. Το ξερίζωμα ενάμισυ εκατομμυρίου Ελλήνων. Η Γενοκτονία. Η προσφυγιά. Και το Χρέος...
''Το Ιερό Χρέος στις πλάτες των απογόνων των προσφύγων να μη ξεχάσουν ποτέ, ποτέ, ποτέ τις φωνές από το παρελθόν...''  όταν, τελικά, αποφασίστηκε να χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη θέση του προηγούμενου.
Το όραμα του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν έχει όριο. Το Μουσείο είναι ένα ακόμα γέννημα του πνεύματος δημιουργίας με το οποίο προικίστηκε αυτός ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.  Άλλος άνθρωπος μπαίνει κανείς στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, μέσα στα σπλάχνα του νέου γηπέδου, κι άλλος άνθρωπος ολοκληρώνει την επίσκεψη του... Σα να μπαίνει σ' ένα άγνωστο Ναό κι έρχεται σε επαφή με τον εαυτό του αν επιθυμεί να τον γνωρίσει αληθινά...
Έργο τέχνης, βέβαια. Το Μουσείο από το πρώτο βήμα του επισκέπτη μιλάει, δίνει απαντήσεις χωρίς να χρειαστεί ερωτήσεις, απορίες. 
Διαβαστε ακομα:

ΦΟΡΕΣΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ