ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

 
Πράκτορας του FBI το λέει: ''Για την υπηρεσία επικίνδυνος για τις ιδέες του, τις πράξεις του και γι' αυτά που έλεγε δημόσια ήταν μόνο ο Λένον. Όλοι οι άλλοι μαλλιάδες ήταν για εμάς αδιάφοροι. Όλοι αυτοί οι περίεργοι, οι βουτηγμένοι στα ναρκωτικά και με όργια σεξουαλικά''.

Το λέει ο Αμερικάνος πράκτωρ στο ντοκυμανταίρ ''U.S. Vs John Lennon'' των Νταίηβιντ Ληφ και Τζων Σνάιφελντ. Το αναφέρω με αφορμή τη δολοφονία, σα σήμερα 8 Δεκεμβρίου, το 1980, του αθάνατου Τζων Λένον των αθάνατων Μπητλς.

 

Όχι μόνο δεν σκότωσαν τη μουσική ιδιοφυία του Λένον, τα τραγούδια του ζούνε, και προβλέπω να ακούγονται από εκατομμύρια αυτιά και τον επόμενο αιώνα. Με τον γήινο θάνατο του στα 40 του χρόνια, ο σαλταρισμένος χάλιας που τον πυροβόλησε, μας έκανε ένα δώρο. Κρατάμε την εικόνα του Τζων Λένον όπως ο ίδιος τη γούσταρε, όχι γερασμένο, όχι με 80 και 90 χρόνια στην καμπούρα του.

Επικίνδυνος ένας τραγουδιστής; Ένας τραγουδοποιός. Ένας πρεζάκιας, όπως ήταν ο Λένον. Δεν κατάλαβα! Από πού και έως που το κατεστημένο να φοβάται τον επαναστάτη πολιτικό, τον επαναστατημένο παραμύθι φούρναρης ενάντια στο καθεστώς, όλους αυτούς οι οποίοι στους αιώνες αγωνίζονται με τη βελόνα κολλημένη στην… αλλαγή, αλλά η κοινωνία γαμώ το στανιό της δεν λέει να… αλλάξει.

Ο Ιωάννης Λένον είναι ποιητής. Και αληθινός επαναστάτης! Έγραψε τραγούδια για την αγάπη και την ειρήνη. Τεράστια τραγούδια ευκολοχώνευτα και ''δηλητηριώδη'', με δύναμη μαγνητική, πέρασαν στο αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων, και φτερούγησε τη ψυχή τους.
Διαβαστε ακομα:

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΠΗΤΛΟΜΑΝΙΑ